onsdag 25 april 2012

'Bourganov House'

I dag besökte vi (sex personer) Burganov House, dvs museet där Alexander Bourganovs skulpturer finns utställda. En stor del av skulpturerna finns på en innergård medan en del står inomhus. Värt ett besök.

Alexander Bourganov (f 1935) är en rysk skulptör, medlem av den ryska konstakademin. Hans senaste verk omfattar ett monument över Alexander Pushkin ligger på George Washington University i Washington DC (2000), en staty av John Quincy Adams, den första amerikanska ambassadören till Ryssland och senare president i USA, som ligger framför den amerikanska ambassaden i Moskva (2008), och en staty av poeten Walt Whitman ligger på campus Moscow State University. År 2001 fick hans ateljé i Moskva status av stadsmuseum. Övriga verk i närheten av Moskva inkluderar en serie av fontäner och statyer Ukrainsky Boulvar, nära Hotel Ukraine.

Bourganov föddes i Baku, Azerbajdzjan och har examen från Stroganov Universitetet. Han har även en doktorsexamen i konsthistoria.


Länk till Bourganov House finns här (på eng) för dig som vill göre ett besök i den intressanta utställningen. Nedan några bilder från utställningen samt 'cupcakes' från restaurangen 'Vanil' där vi ¨åt lunch efteråt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar