tisdag 24 april 2012

Viseringshandläggare vid ambassaden i Moskva‏


Sveriges Ambassad i Moskva söker en lokalanställd viseringshandläggare till migrationskontoret. Anställningen är på ett år med möjlighet till förlängning

Ambassaden i Moskva är Sveriges största bilaterala utlandsmyndighet med ett 80-tal anställda, varav närmare 40 är utsända från Sverige.
 Arbetsuppgifterna består i huvudsak i att handlägga och fatta beslut i viseringsärenden. Viseringshandläggaren ska också fungera som handläggningsstöd åt de lokalanställda assistenterna i hanteringen av viserings- och uppehållstillståndsärenden.
Migrationskontoret handlägger varje år cirka 40 000 ansökningar om Schengenvisum och cirka 1 200 ansökningar om uppehålls- och/eller arbetstillstånd i Sverige.
Kompetens
- relevant högskoleutbildning
- noggrannhet
- hög serviceanda och stresstålighet
- förmåga att arbeta såväl självständigt som i team
- goda språkkunskaper engelska
Goda kunskaper i ryska ses som en merit.
Tidigare erfarenhet av arbete med migrationsfrågor ses som en merit.
En lokalanställd viseringshandläggare har en nyckelposition på migrationskontoret, varför ambassaden kommer att lägga stor vikt på personlig lämplighet vid rekryteringen.
Svenskt medborgarskap och giltigt bosättnings- och arbetstillstånd i Ryssland är ett krav.
Ambassaden kan överväga att tillsätta tjänsten på heltid eller deltid. Ange därför i intresseanmälan om ansökan avser heltid eller deltid.
Tillträde i juni 2012 (enligt överenskommelse).
Ytterligare information kan lämnas av chefen för migrationsavdelningen Per Hedqvist eller kanslichefen Britt Bhatt, som nås via ambassadens växel, tel 937  9200.

Välkommen att skicka in Din intresseanmälan och CV. Sänd dem med  e-post på svenska eller engelska till ambassadens brevlåda ambassaden.moskva@foreign.ministry.se senast 15 maj 2012. Bekräftelse på mottagen intresseanmälan kommer att sändas ut. Därefter kommer endast kandidater som kallas till intervju att kontaktas.
 Ambassaden Moskva, Ulitsa Mosfilmovskaya 60, Moskva, tel 937 92 00, fax 937 92 02

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar