söndag 17 oktober 2010

Mer om lördagen i Istanbul...

Gårdagens årsmöte för ÖEMA regionen förlöpte fint – hela lördagen från kl 9 på morgonen till kl 17 gick vi igenom varandras avdelningsrapporter och berättade allt om hur många medlemmar vi har, vilka aktiviteter som är bra och populära mm. Vi lärde oss mycket av Anna S, Ordförande i Zurich om hur man kan ta hjälp av tex Google calendar, Facebook och Twitter för att på så sätt nå ut till fler. Lisa från Warsawa berättade om intressant välgörenhetsprojekt för polska kvinnor där Sweorna i Warsawa hjälper till. Vi kom dessutom fram till att  organisera en hemsida för regionen där varje avdelning kommer att ha sin mapp med information och arkiv för diverse. Här kommer vi också att kunna dela med oss av ideer och dokument.  Många avdelningars  medlemsantal hade minskat avsevärt under det senaste årets ekonomiska kris, så jag kände mig stolt över att rapportera 92 medlemmar i Moskva – upp från i fjol! Berättar mer om allt detta på nästa styrelsemötet om några veckor.

Avlutningen på lördagskvällen blev en minst sagt uppsluppen festmåltid! Vi åkte buss från hotellet på lördagskvällen kl 19 till den trevliga båten/färjan som låg fasttöjd vid Bosporens kant. Efter en inlednande drink på överdäck så kryssade vi vidare ätande en god middag längs med Bosporens stränder med den ena magiskt vackra vyn efter den andra. Den första överraskningen var en turkisk Magdanserska - givetvis var det mycket uppskattat! 

Efter huvudrätten och magdanserskan började musiken att bli lite högre och vi  yngre tjejer (om man får räkna sig till den gruppen..) tappade hakorna rejält  när den ena efter den andra i den stora gruppen av damer i åldern 60+ hoppade upp på dansgolvet! Besättningen som bestod av turkar och turkiskor trodde inte sina ögon när helt plötsligt hela golvet fylldes av glada Swea-kvinnor i  sina bästa år dansade vilt fram över båtgolvet! Så smånigom fattade vi galoppen och hängde på våra mer erfarna Swea-väninnor och hade verkligen jättekul!
En hel del tal med tack för ett fint möte och gratulationer till SWEA Istanbul som fyller 10 år i år. SWEA Istanbul grundades avMargareta Wesslau som också höll ett gripande tal om den första tiden och bland annat kampen att tillfredsställa de turkiska myndigehternas alla krav på information. Vi fick också chansen att prata med de unga Swea-tjejerna i Istanbuls styrelse som verkar trivas i denna historiska, vackra och helt magiska Kulturhuvudstad! Tack Swea Istanbul - jag vill komma tillbaka snart. 

Aeroflot flyger direkt till Istanbul på 2,5 timmar och man kan boka e-biljett på deras hemsida på engelska. www.aeroflot.com

SWEA Istanbul - TACK! : )

1 kommentar:

  1. Vad roligt med en blogg! Kanns verkligen "nytt" Kul att lasa vad ni hittar pa i Moskva!
    Kommer du tillbaka sa hor av dig, vi har massor av mer tips :)

    Helene - Swea Istanbul

    SvaraRadera