måndag 21 mars 2011

Lördag, min sista dag i KL....

Så klarade vi av SWEA Internationals Årsmöte med val till kommitteer (rättstavat!) och till den internationella styrelsen mm. Dessutom utsågs SWEA Internationals stipendiater bla Årets Svenska Kvinna 2011, Christina Önnerud Lampe, uppfinnare av världens första svanmärkta batteri för bärbara datorer. En jättespännande yngre svenska som är forskare och uppfinnare och bor i USA. Pressreleaser och bilder kommer inom kort. Läs mer om Christina här. 

Jag har bifogat lite bilder på några Sweor, som ni ser både Agneta Nilsson, SWEAs grundare och
SWEAs internationella ordförande Åsa-Lena Lööf.

Ni vet väl att SWEA har 73 avdelningar i 34 olika länder och att bara SWEA International varje år delar ut stipendier till ett värde av två miljoner kronor.

Totala antalet medlemmar var år 2010 var 7 375 världen över uppdelat på regioner som nedan: 

ASIEN: 567 som är 7,7 % av totala medlemsantalet
MEMA: 1235 som är 16,7%
MAME: 893 som är 12,1%
ÖEMA: 1356 som är 18,4% (detta är vi - störst region alltså!)
OAME: 957 som är 13,0%
VEMA: 1193 som är 16,2%
VAME: 1174 som är 15,9%  

Direkt efter SWEA Internationals årsmöte som vi alla avdelningsordförande satt och lyssnade till utan yttranderätt hade man planerat in ett diskussionsforum mellan alla avdelningsordförande och den internationella styrelsen. Det blev jättetrevligt och en konstruktiv dialog med en hel del intressanta ideer. 

Sist men inte minst, 'skrattyoga' med härliga Swean, Ann-Marie Kjellander. Du kan läsa mer om skratt-yoga här: Laughter-yoga.

På kvällen var det så dags för galamiddagen, en höjdpunkt på både regionmöten och världsmöten! 
 Drink utanför balsalen på JW Mariott och så middag. SWEA Kuala Lumpurs exemplariska hantering av Världsmötet kulminerade verkligen den här kvällen då vi blev bjudna på både fantastiska dansuppträdanden, modevisning och en utsökt middag. Nedan bild på SWEA KL.  

Detta var mitt första Världsmöte och jag blev verkligen frälst precis som den duktiga och roliga konferenciern under kvällen uttryckte det - Halleluja!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar