torsdag 17 mars 2011

KL torsdag kväll... samt meddelande från SWEA Japan

Efter regionmöte med ÖEMA (Östra Europa och Mellersta Afrika) som gick enligt planerna och förutom alla tips och ideer så lärde jag mig att 60% av all Sweor i världen finns utanför USA och 40% alltså i USA. Även Agneta Nilsson bor ju i USA sedan mycket länge och det var ju där hela SWEA-sagan började 1979.

Nedan lite fler bilder på torsdagskvällen vid poolen på 6:e våningen på Mariott. Vi fick se och applådera både Agneta Nilsson, SWEA’s grundare och Åsa-Lena Lööf, SWEA’s Internationella ordförande tillsammans med alla regionordförande för alla de sju regionerna inkluderat Ingrid Westin, vår regions ordförande. 

Det unga, vackra svenska ambassadörsparet  Per-Arne och Anette Hjelmborn (bild nedan) talade innan maten och bland annat fick vi lära oss att det i Malaysia finns ca 120 svensk-relaterade företag och ca 500 svenska personer bor i landet. Varje år får man besök av ca 50 000 svenskar som kommer för att turista. Dessvärre är den Malaysiska ambassaden en av de ambassaden som kommer att stängas ner.

Återkommer i morgon..


Vi har fått mail från SWEA Japan, så här skriver deras ordförande Jeanette Steenbrink:

Alla Sweor i Japan mår bra och ingen har kommit till skada. Dock är det ju så att alla är lite omtumlade och uppskakade. Dessutom har de flesta lämnat landet nu för en tid framöver och vi vet inte för hur länge, då det verkar förvärras. Det var väl ingen som kunde förutse detta när man flyttade dit, jordbävningar det visste vi ju men inte detta. 
Vi kommer att påbörja en insamling för de drabbade, vi vet redan nu att flera japansk-svenska familjer som drabbats, i det mest utsatta området. SWEA Japan vill hjälpa till och gör en insats, vi får se på vilket sätt det ska göras.Tack för all er omtanke Det är verkligen mycket värt i dessa tider!

Med alla Japan Sweor i åtanke och deras familjer så tackar jag för allas tankar och ert stöd i form av epost och FB hälsningar.
Jeanette Steenbrink
SWEA Japan ordförande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar