söndag 15 december 2013

SWEA Magasinet Moskva Nr 10!

Tio hela nummer har det redan blivit. Vi är såå stolta över vår tidning och vår duktiga redaktion som består av Louise Rybring, redaktör, Cecilia Wettstam, SWEA Moskvas ordförande och undertecknad, Anna Gustfason Bril. Tack också till Laura Nordlund som tagit över  annonsförsäljningen till tidningen, vilket hon skött mer än bra!

Och så fick vi Hedersomnämnande vid Världsmötet i Bologna som en av fyra tidningar bland över 40 tävlande SWEA-tidiningar från hela världen! Vi är stolta!

Det senaste numret som är mycket intressant har bla intervjuer med Tamara Torstendahl, chef för svensk-centret vid det Humanistiska universitetet i Moskva - mycket intressant att läsa om Tamaras intressanta liv och gärning. Kent Jonsson berättar om EF och deras stora uppgift att utbilda ryssar i engelska. Fredrik Svensson, advokat vid Mannheimer Swartling i Moskva berättar för oss om hur man bäst följer lagar och regler i rysk trafik - så nyttigt!

Ulla Zakrisson, tidigare boende med familjen i Moskva berättar om livet i Abu Dhabi, Per Lundberg, Moskvabo sedan många år skriver i krönikan om sitt Moskva och Ryssland. Katerina Cronstedt, till vardags chef över Katerina Hotels är i full fart med ett nytt projekt, Matkassar - läs om detta för Ryssland nya koncept och om hur det fungerar.

Men vi har även reportage från Svenska Skolan i Moskva, elever från RGGU, Moskvas Humanistiska Universitet berättar om sin studiemiljö, SWEAs Världsmöte i Bologna, Rysk-svenskt miljösamarbete samt en hel del stående inslag... Den fina framsidan är en bild tagen av Love Lefvedahl, tidigare Moskva-bo.

Tidningar finns att hämta upp på Restaurant Scandinavia, Svenska Skolan eller Ambassaden. Eller läs tidningen på SWEA Moskvas nya fina hemsida. Läs här. 

Tidigare nummer hittar du här. 

Du som vill vara med och bidra till nästa nummer, kontakta Louise på redsweamoskva@gmail.com

God Jul och Gott Nytt År önskar redaktionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar