Johanna Samuelsson, som tidigare bodde här hos oss men numer i Kina, hade häromdagen fint kalas för sin 4-åring och bakade sååå fina muffins!! Vi som känner Johanna vet ju att hon är ett minst sagt geni när det gäller bakning och dekorationer av bakverk! Så håll tillgodo här kommer hennes recept på 'Grodmuffins'! Läs också Johannas blogg: http://cluelessinqingdao.blogspot.com/
Här kommer receptet. Räcker till 12 normalstora muffins. Går bra att dubbla:
Muffins:
Ugn 200 C.
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
125 g osaltat smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk mjölk
OBS! För chokladmuffins (godast!) ta bort en msk mjöl från ovan och lägg istället till en msk kakao. Lägg alla ingredienser förutom mjölken i mixern och kör till en smet. Häll i mjölken och mixa lite till. Fördela smeten i 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt så håller de formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, känn med sticka. Låt svalna på galler.
Smörkräm:
Mixa i mixer till mjuk och fluffig smet:
100 g osaltat smör
225 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
+droppa i några droppar grön karamellfärg o mixa igen.
Dekoration:
När muffinsen har svalnat helt, spritsa/bred på med kniv den gröna smörkrämen. Om du är galen, som jag, så trycker du bubbelplast på smörkrämen för att göra ett grodlikt mönster på...Sedan har jag bara delat sk engelsk konfekt, de runda, i två delar och satt ovanpå som ögon, skurit en bred mun med en kniv och använt runt rosa jätteströssel som tunga. Men du kan säkert hitta något annat rosa/rött godis att skära till och använda som tunga. Men engelsk konfekt får du kanske importera från Sverige...
Muffinsen bör förvaras i kylen efter det att man har lagt på smörkrämen.
Här kommer receptet. Räcker till 12 normalstora muffins. Går bra att dubbla:
Muffins:
Ugn 200 C.
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
125 g osaltat smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
4-5 msk mjölk
OBS! För chokladmuffins (godast!) ta bort en msk mjöl från ovan och lägg istället till en msk kakao. Lägg alla ingredienser förutom mjölken i mixern och kör till en smet. Häll i mjölken och mixa lite till. Fördela smeten i 12 muffinsformar, helst i en muffinsplåt så håller de formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, känn med sticka. Låt svalna på galler.
Smörkräm:
Mixa i mixer till mjuk och fluffig smet:
100 g osaltat smör
225 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
+droppa i några droppar grön karamellfärg o mixa igen.
Dekoration:
När muffinsen har svalnat helt, spritsa/bred på med kniv den gröna smörkrämen. Om du är galen, som jag, så trycker du bubbelplast på smörkrämen för att göra ett grodlikt mönster på...Sedan har jag bara delat sk engelsk konfekt, de runda, i två delar och satt ovanpå som ögon, skurit en bred mun med en kniv och använt runt rosa jätteströssel som tunga. Men du kan säkert hitta något annat rosa/rött godis att skära till och använda som tunga. Men engelsk konfekt får du kanske importera från Sverige...
Muffinsen bör förvaras i kylen efter det att man har lagt på smörkrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar