Eva Steinbach vår nya Vice Ordförande är
ju en baddare på att laga mat, det vet ni väl
redan...
Här kommer ett trevligt middagstips
för dig som tycker det är kul med något nytt,
bra och gott i kylan.....
Polpetter är italienska köttbullar kryddade
med parmesanost och citron.
Servera med tomatsås, recept nedan...
Eva's Polpetter
4 personer
1 st skiva kantskuret vitt bröd
500 g kalv- eller nötfärs
1 st litet ägg
4 msk mjölk
50 g parmesanost, riven
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 st citron, rivet skal (1 msk)
1 msk pressad citron
2 msk olivolja, till stekning
Servering
kokt grön tagliatelle, hyvlad parmesanost, tomatsås
Tillagning
1. Lägg brödet i blöt i 1 dl kallt vatten 5 minuter. Ta upp och krama
ur det och blanda med köttfärs, ägg och mjölk.
2. Arbeta färsen väl och blanda med parmesanost, salt och peppar.
Smaksätt färsen med rivet citronskal och citronsaft.
3. Forma till bullar och stek i olivolja. Pressa lite citronsaft över
dem och servera med nykokt tagliatelle och riven parmesanost.
Tomatsås
2 brk krossade tomater
1 burk hela tomater
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
0,5 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
salt
svartpeppar
hackad färsk basilika
Hacka löken och vitlöken, Riv morötterna grovt. Fräs löken i olivoljan
ett par minuter, tillsätt rivna morötter och fräs ytterligare ett par
minuter. Häll i tomater, baalsamvinäger, salt och svartpeppar och låt
koka på svag värme i ca 1,5 timme. Vid servering kan du hacka en dl
färsk basilika och hälla i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar