onsdag 20 juli 2011

Shoppa med gott samvete...

För dig som är på semester i lugna Sverige och vill liva upp tillvaron med lite nät-shopping men så klart med gott samvete, look no further:

Från självaste Svenska Kyrkan kan man numer köpa ett chict armband med mening, dvs ett radband för meditation/bön. På Verbums sida där man kan beställa det i äkta stenar eller en enklare version med glaspärlor. Där kan man läsa följande om 'Frälsarkransen':
Frälsarkransen är ett modernt radband skapat av biskop emeritus Martin Lönnebo.
Varje pärla påminner om att livet hör nära samman med Gud och om Guds kärlek till just dig. Radbandet kan du ha med dig vart du än går. Greppa pärlorna då och då, var i kontakt med dina böner och drömmar. Eller avsätt en stund varje dag till stillhet och samtal med Gud.

Frälsarkransen och Martin Lönnebo
Varianten till vänster är tillverkad av äkta sten. En vacker gåva som passar i många sammanhang. Radbandet är tillverkat i Sverige och levereras monterat, i en svart sammetspåse med tryck; "Du är gränslös, Du är nära, Du är ljus, och jag är Din"
Stenarna i denna Frälsarkrans är gjorda av:
Guldpärla (mässing) / Avlång bildsten / Vit pärla (Howlite) / Avlång bildsten / Svart pärla (svart agat) / Pärlemor, tre stycken / Röda pärlor, två stycken (röd agat) / Avlång bildsten / Blå pärla (Lapiz lazuli) / Avlång bildsten / Brun pärla (fossil sten) / Avlång bildsten / Vit pärla (Howlite) / Pärlemor / Avlång bildsten
Köp den här på Verbums nät-butik.  Läs mer här: fralsarkransen.se

Vidare till...

Drottning Silvias fina barnprojekt 'World Childhood Organisation' arbetar för att alla barn ska ha en trygg och bra barndom. Speciellt stöder man gatubarn, barn på institutioner, sexuellt utnyttjade barn och unga mammor och särskilt intresse ägnas åt flickor i svåra situationer.

En av Childhoods mycket populära produkter är det sk 'Childhood-armbandet'. Varje pärla på armbandet har en egen färg och beskriver en artikel i FN's barnkonvention. Den enkla fina versionen finns just nu att köpa i Sverige på Doc Morris apotek eller på Childhoods hemsida här.

En mer exklusiv version framtagen av duktiga  smyckesdesignern Sophie Gyllenhammar finns för inköp på hennes hemsida; Sophie by Sophie och just här hittar du Childhood-armbandet i äkta stenar.
Sophie Gyllenhammar

Och till sist, Rädda Barnens design-shop.

Här finns många trevliga produkter och vi rekommenderar speciellt det goda doftljuset 'Carrousel'  från svenska parfymfirman, Byredo, men man kan hitta massor med fina saker här.
 
Byredo doftljus
Hoptimisten, du slår på honom så studsar han alltid tillbaka! 
Tove Ardmans betong-hjärte-ask

1 kommentar:

  1. Trevliga shoppingtips! Alltid trevligt att kunna spendera pengar och samtidigt göra en god gärning!

    SvaraRadera