onsdag 13 juli 2011

SVERIGEDAGEN den 12 juni!

Ett lyckat samarbete mellan SWEA Moskva och den Svenska ambassaden gav resultat i en 'SVERIGEDAG' söndagen den 12 juni från kl 13 till 17.  

Martin Åberg, minister på ambassaden nappade på iden från oss och vips så hade vi en trevlig dag för svenskar och svenska företag i Moskva med den ryska varma solen som huvudgäst.


Det hela begav sig i Martins trädgård, intill villan på Povarskaja Ulitsa mitt i centrala Moskva som den svenska ambassaden hyr av ryska staten. Där finns en utomordentlig trädgård som ämnar sig väldigt bra för evenemang av det här slaget och de ca 200+ gästerna hade gott om plats.

Huvudsponsorer för 'eventet' var Scania, Volvo, EF, Oriflame, ABB, Ericsson, Mannheimer Svartling och Nordea.


 
SWEA Moskva bidrog med arrangemang och organisation av sponsorer såsom Absolut-Bar, Löfbergs lila, Almondy och Ballerina kex samt Dunis vackra dukar och papperstallrikar.
IKEA bidgrog med godispåsar till alla barn, Santa Maria med grillsåser och marinmader och Tetra Pak med juicer och mjölk till alla barn. Tack Andreas på Exportrådet för kontakter!


 
Sweorna var på plats tidigt på dagen och såg till att dekorera och duka upp borden. Vi hade också hand om biljettförsäljning och insläpp tillsammans med ambassadens vaktpersonal.
Tomas Hallberg, ambassadråd på den svenska ambassaden la ner ett stort arbete med såväl förberedelser som att se till att allt flöt fint under dagen. Tack Tomas!


Sedvanligt genomförde vi ett populärt SWEA-lotteri med fina vinster från bla SAS, EF, Visit Sweden, Svenska Skolan, US Dental Care, Terrakultur, Oriflame, Restaurang Scandinavia, Katerina Hotels, Tetra Pak, m fl

Det mysiga bandet Oleg Lundström underhöll gästerna med cool musik och clownen Leonid såg till att barnen hade kul.
Ett mycket uppskattat och charmigt inslag blev Svenska Skolans barnkör som förgyllde sommareftermiddagen med sommarsånger under ledning av Pia Alexandersson.
Restaurang Scandinavia hade hyrts in för barbecue och med Jonas Grip i spetsen var det en absolut utsökt grill-tallrlik som serverades.

Ett extra tack till Linnea Hjalmarsdotter som hoppade in och räddade kaffe och dessert-serveringen.

Det hela blev mycket lyckat och många gäster kommenterade spontant hur trevligt och roligt det hela var.  
Ett stort och varmt tack till alla som bidrog med finansiering, produkter och insatser! - vi hoppas på en upprepning nästa år!   

2 kommentarer:

  1. Ser ut som det blev en jätte trevlig tillställning :)

    SvaraRadera
  2. Det var det, ser gärna en upprepning nästa år.
    Tack Martin o Thomas och ambassaden samt Tack Anna och alla SVEA-tjejer som gjorde ett jättefint arrangemang!

    SvaraRadera