lördag 9 juni 2012

IKEA-sönerna i DI

Inte ofta man läser om IKEA-sönerna, dvs Ingvar Kamprads tre söner Mathias, Jonas och Peter men i DI Weekend finns en artikel som beskriver dem och deras intressen.

Läs artikeln här.
Ekonomen, formgivaren och ­affärsmannen. Så kan de tre sönerna som ska axla manteln efter den legendariske Ingvar Kamprad beskrivas. I tysthet har Peter, Jonas ­och Mathias Kamprad tagit ägarkontrollen över var sin del av Kampradsfären.
”Jag ska aldrig glömma en sen höstkväll i vårt hem i Vedbæck 1974 då mamma Margaretha hade låtit alla sönerna sitta uppe och invänta min som alltid sena ankomst – jag hade jobbat i 15 timmar, var trött och hungrig och sliten. Peter var då 10 år, Jonas 8 och Mathias 5 år. De satt i pyjamas i vår gula soffa. Peter förde ordet och sa: ’Pappa, vi har diskuterat saken alla tre. Vi tycker synd om dig för att du har så mycket att göra. Så, när vi blir stora, det har vi bestämt, då ska vi hjälpa dig.’”
Sönerna höll ord och började arbeta i de olika företagsgrupperna i unga år. Via trainee- och praktikplatser fick de lära sig bolagen inifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar