söndag 23 januari 2011

Vernissage med Håkan Nilsson på Svenska Skolan

I torsdags blev vi bjudna till Svenska Skolan av Madeleine Brink som hade ordnat trevlig vernissage med Håkan Nilssons vackra och tänkvärda bilder från Moskva.


Håkan, till vardags chef för MEGA TeplyStan, med fru Annika, Swea och lärare på skolan, har bott i Moskva sedan 2005 då de flyttade hit från Arvidsjaur där Annika ursprungligen kommer från.



Ca 30 000 bilder uppskattar han att han hunnit plåta sedan han kom till Moskva. Utbildningen till fotograf har bestått i att köpa intressanta kameror med speciella objektiv och att fotografera på! En helt självlärd talang alltså - fantastiskt resultat Håkan!
Håkan som även avverkat en karriär som major i det svenska försvaret innan flytten till Moskva och IKEA har även fler strängar på sin kreativa lyra, nämligen som möbel-designer och producent avd möbler!




 Annika berättade att för att möblera upp sitt hus i Arvidsjaur så började Håkan designa egna moderna möbler och tillsammans startade de 2002 ett företag som heter 'Brännmärkt Form & Design'.




Trots att bolaget nu ligger i dvala så visade Håkan ett bildspel med en del av möblerna som också finns att se på företagets hemsida. En vacker dag hoppas han kunna ägna sig mer åt möbelproduktionen som är tänkt för en internationell marknad.


Lycka till Håkan och Annika det kommer med säkerhet att lyckas alldeles utmärkt - vi besökare var mycket imponerande av både foton och möbler!

Tack för en jättetrevlig kväll!








































































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar