tisdag 1 maj 2012

'Qoola Qvinnor'

Moskva-Swean, Annika Nilsson har kommit upp med en trevlig och intressant ide - hon har en väninna, Siv Thuresdotter, som har startat ett nätverk vid namn, 'Qoola Qvinnor' - det är till för att lyfta fram kvinnor för kvinnor som positiva förbilder att inspireras av. 

Läs nedan vad Annika skriver själv till oss alla - och skicka henne gärna en kommentar vad du tycker om den här trevliga iden! Annikas email: ulriksdotter@hotmail.com

Siv kommer till Moskva i höst och om vi är intresserade (vilket vi är!) så kommer Siv att föreläsa för oss runt den 21 eller 22 oktober! Låter jättespännande! Redan nu kan vi kika in på Qoola Qvinnors hemsida:  http://www.qoolaqvinnor.se/index.php?option=com_community&view=frontpage&Itemid=181

Läs Annikas brev här om iden med Qoola Qvinnor


Hej alla Sweor i Moskva!
Som ni vet är jag en ganska cool kvinna! Skojar bara, men jag har blivit en Qool Qvinna och vill göra lite reklam för detta. Jag vet ju att alla Sweor i Moskva är väldigt coola och framför allt speciella och intressanta på många olika sätt. Det här är absolut någonting för er alla.
Siv, en av mina barndomsvänner från Arvidsjaur i Norrbotten har framgångsrikt startat ett nätverk på internet vars syfte är att lyfta fram kvinnliga förebilder, inspirera och motivera varandra att våga ta plats, tro på sina idéer och att motarbeta Jantelagen. Mottot är Sharing is caring - Ge & Få. Det innebär att alla hjälps åt att dela varandras inlägg på FB och bloggar, vilket gör att medlemmarna blir väldigt starka på webben.
"Att stärka varandra och våra budskap är en av grundpelarna i konceptet. Vi sätter fokus på att framhålla mängder av fantastiska kvinnliga förebilder som kanske inte alltid får, eller fått, den plats de borde ha."
Siv Thuresdotter


 
Siv har alltid varit drivande och fylld av entreprenörskap. Hon har arrangerat mässor och events och runt henne är det alltid fart och fläkt, glam och flärd och framför allt roligt. Mycket skoj har jag haft på grund av hennes kreativitet och passion för att driva olika projekt. Nedan är blider från när jag visar kläder på en lapplandsmässa arragerad av henne. Eller när vi ordnade en Bayersk afton på en av Arvidsjaurs restauranger.

Siv har också haft egen butik, designat egna kläder och arbetar som frilansjournalist. Jag har också arbetat med henne i flera ungdomsmusikaler.

Siv kommer att besöka Moskva i höst och jag hoppas på att vi då kan ordna en Swea-träff så att ni alla får möta och inspireras av henne. Men ni kan redan nu om ni vill gå med och bli medlemmar i Qoola Qvinnor - här är länken till att skriva in sig:
http://www.qoolaqvinnor.se/index.php?option=com_community&view=frontpage&Itemid=181

Eller gå in på facebook eller hemsidan bara för att kolla om detta kan vara något för er. Det kostar inget! Nätverket växer hela tiden och målet just nu är att nå 10000 gillare. QQ riktar sig till alla kvinnor som vill ha utbyte på såväl ett personligt plan som på ett affärsmässigt plan. Utöver företagarkvinnorna i nätverket finns alltifrån författare, skribenter, konstnärer, designers och formgivare, coacher inom personlig utveckling samt ledarskapsexperter, social media - Pr samt reklam, musik och teater - till arbetslösa och långtidssjukskrivna... ja, kort sagt alla branscher är representerade.

Så här skriver Siv Thuresdotter själv:
Vi vill uppmuntra kvinnor att se möjligheter istället för omöjligheter, vi vill uppmuntra kvinnor att vara sig själva och upptäcka värdet i sin unikitet. Vi jobbar ständigt för att inspirera varandra till att leva våra drömmar och göra verklighet av våra visioner. Vi har en fantastisk stämning i vår gemenskap, både på webben och på våra IRL-träffar.

Många mailar mig, tackar och berättar om hur bra de mår av att få ta del av det som nätverket erbjuder. De får verktygen att synas och höras - medlemmar får skicka in sina artiklar för att få dessa publicerade på sajten och FB. QQ har redan hjälpt många att på ett effektivt sätt komma framåt på olika sätt med hjälp av alla de kontakter som nätverket består av idag samt att nå ut bättre i sociala medier. I en kreativ symbios skapas business, nya samarbetskonstellationer och förtrolig vänskap!

Artikel i HallandsEkot ons. 18 april:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5071240

Radiointervju Ekot, ca 3 minuter in i intervjun:
http://sverigesradio.se/sida/ljud/3886961?play=3886961&playtype=S%C3%A4ndning

Videointervju Bokmässan 2011 :
http://www.youtube.com/watch?v=unkYUMeYRYE
Så vad tror ni? Grethel und Marlene, eller Annika och Siv hoppas att ni ska bli inspirerade av Qoola Qvinnor och att vi ses på en träff i höst, någon gång i slutet av oktober, början av november.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar