onsdag 2 maj 2012

Anna Lena Lauren i morgon torsdag kl 19 på Scandinvia - missa inte!Favorit i repris! Superduktiga korrespondenten för finska Huvudstadsbladet i Moskva, Anna-Lena Lauren, har hunnit bo i vår huvudstad i flera omgångar och är författare till flera böcker om ryssar och Ryssland - inte minst "De är inte kloka de där ryssarna", som många läst och skrattat med i.

Anna-Lena är tillbaka nu med nya böcker och nya äventyr och kommer och hälsar på oss och berättar om sitt Moskva och sina iakttagelser - en kväll man inte bör missa!

Anmälan till Anna Gustafson Bril ordfsweamoskva@gmail.com, tel 8 916 102 75 31.

Adress: Restaurang Scandinavia, vid varmt väder sitter vi i 'öl-hörnan' på sommarcafeet annars Valvrummet i entréplan, Mal Palashevsky 7.
Metro: Pushkinskaya/Tverskaya.
Läs här om anna Lenas underhållande och roliga bok om ryssar: 


De är inte kloka, de där ryssarna är ögonblicksbilder från det moderna Ryssland. Svenska Yle:s korrespondent Anna-Lena Laurén skriver inkännande om dagens ryska samhälle, om ryssar och kärlek, ryssar och vänskap, ryssar och pengar.
Ryssland är ett kalejdoskopiskt samhälle som kräver tid och ansträngning att förstå sig på, och författaren erkänner öppet att hon fortfarande har stunder då hon inte begriper ett dugg. Boken är skriven med humor och värme, ilska och passion, glädje och förundran - känslor som man inte kan leva utan i Ryssland.

"Långt in i juni kör bilar i Moskva med det svart-orangefärgade segerbandet fastknutet i radioantennen. När jag ser dammiga Lador susa förbi med bandet flaggande i antennen, smutsigt intill oigenkännlighet, tänker jag två saker.
1) Visst är det fint att man kan känna en sådan stolthet över sitt land, att ryssarna kan sin historia och hämtar kraft ur den.
2) Där kör någon som inte har råd att hålla sig med annat än en Zjiguli, eftersom han bor i ett land som bara belönar de starkaste. Ändå glorifierar han systemet. Stackars sate."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar