fredag 28 oktober 2011

Ryskt mode - nya designers..

Nu pågår ju Fashion Week i Moskva och vad kunde vara mer lämpligt än att skriva om nya ryska designers...

Det finns redan  flera kända ryska designer, 'oldtimers' i Ryssland. som Valentin Yudashkin (klassiskt, Rysslands egen 'Valentino') och Slava Zaitsev. Igor Chapurin (lite åt 'Armani'-stil, med sin egen bar bakom Bolshoiteatern (hemsidan fungerar inte i skrivande stund)).

Det dyker dock hela tiden upp unga nya ryska designers och lite här och var ser man nya butiker med nytt mode. Några relativt nya som kan vara intressant att känna till förutom de jag nämnt ovan är tex:

Olga Vilshenko
Olga Vilshenko, (klicka för att komma till hemsidan) Londonbaserade Olga som vuxit upp i Ryssland och även utbildat sig i hemlandet men som numer designar från London och tar in en hel del folkloristiska influenser i sina skapelser. Olga Vilshenkos design säljs bla på Tsvetnoi Central Market här i Moskva - som vi kommer att besöka med Sweorna lite senare i november..
Design från Olga Vilshenko



Alexnader Terekhov Atelier Moscow är en trettioårig 'up and coming' designer som nyligen utnämndes till Style.com's tio mest intressanta designers att hålla ögonen på. Kläderna är mycket minimalistiska och lite Calvin Klein kanske man kunde säga om stilen. Alexander har egen butik i nya Hotell Ukraina här i Moskva där man kan inhandla kollektionerna.
Alexander Terekhov

Alexander Terekhov har designat kläder sedan sedan 2004 och från och med 2010 visas hans intressanta märke både under modeveckan i Moskva men även i New York.





Alexander Terekhov host/vinter 2011
Kan även för den mode-intresserade vara intressant att titta in på modevaruhuset i Moskva, TSUM (liknar Harvey Nichols i London). Numer har de tom online-shop.

Eller testa Ruskaja Ulitsa, en modeaffär i trendiga Krasny Oktober-komplexet som säljer ryska designers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar