torsdag 6 oktober 2011

Morgonfika med Phoebe

Mycket duktiga Phoebe Taplin kom och presenterade sin nya bok, 'Moscow Walks' som hon forfattat och RIA Novosti, den ryska presscentret har tryckt upp. Boken, som ar tankt att vara den forsta i en serie av fyra bocker, innehaller fyra promenader per manad, (september, oktober och november). En promenad per manad i stadscentrum, en i en park, en utanfor Moskva och slutligen en med ett tema. (Lank till Phoebes hemsida ovan).

Visste ni tex att det finns ett naturreservat i Moskva som heter 'Loistny Ostrov' komplett med vilda algar? Vi blev ocksa tipsade om en evetuell utflykt till Klin, Tchaikovskis bostad dar det ocksa finns ett museum och fabrik som tillverkar julgransdekorationer! Eller Jultomtebyn i Kuzmikhi da man kan traffa sjalvaste 'Det Moros'! Hall utkik i SWEA Moskvas program!


Phoebes favoritstalle i Moskva ar Kolomenskoye-parken som enligt henne ar vacker (en Unesco World Heritage site) och perfekt for en harlig promenad (Metro Kashirskoye eller Kolomenskoye).

Halva boken ar pa engleska och andra halvan samma sak pa ryska. Dessutom finns korta referenser till ryska forfattare och statsman samt resurang- hanvisningar. Tips finns aven for barn pa varje promenad.

Vi blev mycket imponerade av Phoebe som dessvarre lamnat Moskva for England men har planer att ge ut uppfoljarna till denna bok, Vinter, Var och Sommar-promenader - Vi ser verkligen fram emot dem!

Denna morgon holl vi till pa ett nytt cafe just vid Patriarshy Pond, 'I love cake' som hade manga frestande tartor, bakelser och 'cupcakes' att erbjuda.

Boken finns sedan i gar att kopa pa alla  Le Pain Quotidien-cafeer runt om i Moskva (klicka for lank till addresser) som aven ar delsponsor av projektet. Pris 350 Rubler - ett fynd enligt oss som var med i dag och lyssnade pa energiska och fantastiska Phoebe!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar