onsdag 5 oktober 2011

Natalie om 'Rusianness'

Forra veckan blev vi hembjudna till var egen Swea Natalie Carvajal som tidigare arbetat lange pa IKEA har i Moskva. Natalie har dessutom vuxit upp mycket internationellt, bade i Ryssland och Sverige och ar darfor en utmarkt guide till ryssar och den ryska kulturen. Pa IKEA arbetade hon bla med fragor om kulturell anpassning bade for svenskar till Ryssland men aven for ryssar till den svenska kulturen.

Ett helt fantastiskt smorgasbord av ryska specialiteter vantade pa oss nar vi kom in i Natalies hemtrevliga kok. Blinis, Salat Olivier, Pirashki, Kaviar, ja allt man kan onska sig och sa champagne och mors, den goda transbarsdrycken forstas!

Vi fick lara oss mycket om den ryska kulturen, visste ni forresten att ryssar pa pasken ibland har picknick pa kyrkogarden  - kan ju verka lite konstigt, men en egentligen mycket generos och varm gest for att innesluta de bortgangna i gemenskapen!

Natalie presenterade och berattade pa ett mycket intressant satt om bade seder och bruk och historia.

Som avslutning till kaffet fick vi avsmaka en av Sovjeunionens delikatesser, tartan som heter 'Fagelmjolk', dvs 'Ptiche Moloko' med den vackra fageln pa kartongen.

Tusen Tack Natalie, det blev en mycket larorik och intressant kvall! 

PS, den 20 oktober (datum kan komma att andras!) kl 18 har vi en Matlagningskurs med 'Taste of Russia' da vi kommer att lara oss laga ryska nationalratter sasom borscht, beef stroganoff, salat oliver och ryska blinis! Anmalan se Program pa var hemsida: swea.org/moskva - Valkomna alla Sweor (ta garna med en van)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar