onsdag 7 september 2011

'The Moscow City Golf Club'

Är Sven Tumba Johansson, den ende svensken som står staty i Moskva?
'Moscow City Golf Club' även kallad 'Tumba-banan', finns han i alla fall som staty med golf-klubbor och allt. Golfbanan med nio hål ligger alldeles intill Tyska och Svenska Ambassaden och är helt ok och definitvt värd ett besök för den som vill golfa utan större ansträngning och pengar i Moskva. Banan, som är Rysslands första anlades av vår egen Sven Tumba 1987.

Rysslands andra bana, historiskt sett är  Moscow Country Club som byggdes 1994 och är en 18-hålsbana. Tumba-banan är dock verkligen ett bra alternativ nära stan. Det finns också flera andra golfbanor (privata och bara öppna för rika medlemmar). Rykten finns att det håller på att byggas ca åtta golfbanor till runt om Moskva och det låter ju trevligt.... vi hoppas verkligen att det är sant.

Läs mer om golf i Ryssland här: Russian Golf Association.

1000 rubler kostar det att spela på 'driving rangen' en timma och för en 1-timmas lektion med tränare betalar man 3000 rubler. För att spela på banan kostar det före kl 16, 3000 r och efter kl 16, 4000 r. Här finns också en stor restaurang, golfshop etc och visst är det lite 'mys-brunt 70-tal' över det hela, men fräscht och lugnt och vackert trots allt.  

Tel till klubben, 223 48 77. Address: Dovzhenko Ulitsa. Kör mot svenska ambassaden och sväng ner till höger innan tyska ambassaden - när vägen tar slut direkt till höger. Kör tills du kommer till grindarna som öppnas för alla.   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar