Jag bad Maria Sporri (var forra mycket populara Ordforande i SWEA Moskva) skriva en rad till oss har nar vi nu startar upp for hosten. Har kommer hennes halsning - och hon bjuder in oss att prova lite schweizisk ost-fondue!
Hej Kära vänner o alla som jag känner !
Här i Luzern kommer solstrålar fram då och då och man vet inte är det sommar eller höst ?? Man blir lika överraskad när temperaturen sjunker ,,,,vad ska jag ta på mig ??? ( herregud vilka bekymmer man har ) men det är faktiskt lite jobbigt för i Moskva visste man mer eller mindre när det blev höst ,,,här har det en tuggumifase ,,,,man drarrrr på det och går omkring utan strumpor länge o plötsligt fryser man Brrrrrrrrr det är då det är dags för att köra igång med Ostfoundue mmm riktigt fett o gott för vintern Yes !
Gå till Globus butikerna i Moskva ( de har bra ost )
En god variant är att köra för 4 port.
200 gr Freiburger Vacherain
100 gr Gruyere
100 gr Appenzeller
2,5 dl vitt torrt vin
2-3 vitlöksklyftor
1-2msk maizena mjöl
en skvätt citron
en skvätt frukts snaps helst körsbär
lite muskotnöt
500 gr bröd skuret i tärningar
Gnid in kastrullen med vitlök o riv osten ,häll på maizena o kryddor m.m o vin låt allt koka upp och bli en härlig massa , tänd på borden brännpasta elller bra värmeljus och rör runt i grytan med bröden spetsade på gafflar o dopa i ostfounduen mmmm gott till det dricker man samma vin som till founduen . Lycka till !
Ha de gott o vi hörs ,,kram , Maria Spörri
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar