onsdag 12 december 2012

Johannas JUL-cupcakes!

Johanna Samuelsson som många känner från Moskva-tiden och som numer bor med familjen i Kina, är ju superduktig på att göra allt inom bakverk! Förutom att Johanna är jurist så har hon snart också bemästrat det kinesiska språket efter intensiva studier i Kina. Bra jobbat Johanna!!

Har nedan har jag bett henne dela med sig receptet av sina urfina 'cupcakes', eller muffins som vi säger, till oss alla att lägga till på Julbordet! Håll tillgodo...Johannas JUL-cupcakes

Förutom bladen är de väldigt enkla att göra. Bladen är spritsade i kristyr som sedan har fått stelna på bakplåtspapper, så om du inte har "bladtyllen" så blir det svårt...men du kan säkert stansa/skära ut blad i marsipan som du har färgat grön istället. De röda bollarna är mandelmassa som jag har färgat röd.

Recept muffins (12 st)

2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
125 g smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
+ några matskedar mjölk

Ugn 200 C. Lägg alla ingredienser FÖRUTOM mjölken i en matberedare o kör snabbt. Häll i mjölken o kör igen tills har en slät ganska hällbar smet. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet. Placera helst formarna i en muffinsplåt, då håller de formen bättre. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler. Muffinsen går utmärkt att frysa när de har svalnat.

Smörkräm (räcker till 12 muffins)

225 g siktat florsocker
100 g osaltat smör
1 msk vaniljsocker
+ ev halv TESKED kokhett vatten
Kör i mixer. Om smörkrämen är får hård så häll i en halv tesked kokhett vatten och mixa igen. Spritsa/lägg på smörkrämen på de avsvalnade muffinsen. Pga smörkrämen bör de förvaras i kylskåp

Lycka till!

Johanna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar