söndag 8 maj 2011

Mysigt helgställe

Jag kan verkligen rekommendera Prichal, restaurangen som ligger på Illinskoye Shosse som går mellan mellan, Rubleva-Uspenskoe Shosse och Novojarishkaja shosse. (Åk gärna dit med bil, obs just nu är bron från Novajarischkaja-hållet avständ). Den ingår i Arkady Novikovs restaurangimperium och om vädret är fint så är det så skönt att sitta på 'bryggan' som antyds av namnet och bara njuta av utsikten över floden och den mycket goda maten. En del av de välbärgade gästerna är också intressanta att spana in....; ) 

På lördagar och söndagar grillar man helstekt kalv som är supergod och shaslik som också inte går av för hackor. Prova även deras Napoleon eller äppelkaka till efterrätt - super! Bäst att komma vid 16-17-18-tiden ca 18.30 brukar den helstekta kalven vara klar.

Servicen kan vara lite rörig, man får en känsla av att många av kyparna inte har så mycket erfarenhet av restauranger...? Men utsikten och den supergoda maten samt den avslappnade stämmningen är grejen på det här coola Rublevskaja- (rik förort väster om Moskva) stället. Man kan även ro i roddbåtar och pedalbåtar för 500 R. Maten är såklart inte precis billig, vi åt varsin förrätts-soppa (2 st), kycklingshaslyk (grillspett), kokade köttbullar med potatismos, korv med pommes frites, äpplekaka och napoleonkaka, mineralvatten, deras goda hemgjorda lemonad, kaffe -
allt detta kostade ca 5 500 R.

Läs mer i Passport om denna restaurang,

Tel till restaurangen, 418 40 32, 504 12 69
Vägbeskrivning: åk Kutisovski prospekt väster ut, sväng av mot Rublevka, Ta Rubleva-Uspenskoye shosse förbi Barvikha Luxury Village (mycket lyxigt shoppingcenter på höger sida, en sevärdhet i sig) och Zhukovka (lyxby, man kör förbi affärer på höger sida), sväng sedan av mot Illinskoye shosse åt höger. Därefter ca 1 km kommer skylt till vänster ner till restaurangen som ligger vid floden. På båda sidorna ligger några av Rysslands mest exklusiva 'gated communities'. XXI och Parkvill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar