onsdag 25 maj 2011

Kvällsträff hos Monika om Sri Lanka

Förra måndagen, den 16:e hade vi kvällsträff hemma hos Monika i hennes vackra lägenhet mitt i Moskva. Monika som äger ett hus och är på väg att bygga ett till på Sri Lanka berättade och visade bilder från sitt Sri Lanka och man blev verkligen inspirerad att åka dit. Inna som också bott där under några år fyllde på med intryck och tips om denna vackra ö.

Sri Lanka var engelsk koloni fram till 1948 de de frigjorde sig och befolkningen består av ca 20 miljoner människor, tamiler (indier som är hinduer) på norra delen och singaleser på södra delen som är buddister. Under långa perioder har man haft inbördeskrig men sedan 2009 har det lugnat ner sig och man har utropat fred. Det finns hela åtta st Unesco World Heritage sites på Sri Lanka så det saknas inte sevärdheter. Dessutom naturligtvis vackra stränder, djungel mm en känd Sri Lankier är Michael Ondaatje, författare till boken 'Den engelske patienten'. Cricket är en jättesport.


Monika var på Sri Lanka eller Ceylon, (ca 1 miljon människor arbetar i te-industrin för att producera det berömda Ceylon-teet) som man hette innan friheten från Storbritanien, första gången 1986 eftersom hennes svåger hade startat en blomsterodling på ön. Och sedan dess har hon rotat sig mer och mer och är numer, kan vi intyga, en expert på allt Sri Lankiskt och inte minst den goda maten. Vi blev bjudna på jättegod Sri Lankisk currykyckling med ris och goda bullar med fiskfyllning till förrätt mm. Monika har lovat att dela med sig receptet på den goda grytan! Tack Monika för en underbar kväll!

Vi passade också på att gratulera Kristin som just kommit hem från födelsedagsfirande på Mallorca !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar