måndag 15 oktober 2012

SKRUV

Pa Facebook finns en grupp/sida som skriver om Ryssland, Vitryssland etc vid namn: SKRUV
Vi gor garna reklam for deras adla integrationssyfte:

Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland, i dagligt tal förkortat Skruv, är en politiskt och religiöst obunden ideell förening i Sverige. Föreningen har till syfte att sprida kunskap om kulturerna och språken i Ryssland, Ukraina och Vitryssland, att öka intresset för dessa tre länder i Sverige, att öka kunskapen om svensk kultur och det svenska samhället bland rysktalande personer i Sverige samt att skapa kontakter mellan människor i Sverige och dessa tre länder. Ett övergripande mål för föreningen är vidare att främja integrationen.

Ett axplock nyheter om/för svenska företag i Ryssland den senaste tiden.
Vi tackar Niklas Bönnemark från SKRUV för information! Var snäll och läs här...
Ett axplock nyheter om/för svenska företag i Ryssland den senaste tiden:
1.
I skuggan av ägarskiften och svarta rubriker skördar Volvo personvagnar stora framgångar i Ryssland, en återspegling av en ny och privilegierad medelklass under snabb förvandling.
Läs mer på http://www.svd.se/naringsliv/branscher/industri-och-fordon/volvo-skordar-stora-framgangar-i-ryssland_7446770.svd
2.
Den förre vd;n för Södras sågverksrörelse, Peter Nilsson, blir chef för försäljning och produktion på det svenska skogs- och sågverksbolaget Rusforest med verksamhet i Ryssland.
Läs mer på http://www.smp.se/nyheter/ekonomi/rusforest-nasta-for-peter-nilsson(3458610).gm
3.
En gång i månaden ordnar Sveriges ambassad i Moskva frukostmöten för representanter för svenska företag i Moskva. Detta ger svenska affärsmän en möjlighet att träffa företrädare från ambassaden och Exportrådet samt uppdaterad information om politik och ekonomi i Ryssland. Den som vill vara med på inbjudningslistan ska skicka efternamn, förnamn, befattning, företag, telefonnummer och e-postadress till Ekaterina Alexeeva på adress business.moscow@foreign.ministry.se .
4.
Viktor Gauffin på det Stockholmsbaserade tv-produktionsbolaget Snowman Productions (telefon +46 704932213, e-post Viktor.Gauffin@snowmanproductions.tv) söker svenska kvinnor i Moskva till en tv-produktion. De ska spela in en tv-serie där vi följer svenska kvinnor som valt att flytta och leva sitt liv i Ryssland. De är på jakt efter kvinnor som i sitt liv fått uppleva kontrasten mellan våra två olika kulturer och kan på ett inspirerande sätt ge en intressant inblick för tittarna hur livet kan se ut.
--
Hälsningar
Niklas Bönnemark
Ansvarig för Skruvlistan
Sällskapet för kontakter med Ryssland, Ukraina och Vitryssland
http://www.skruv.org
© Sprid gärna informationen vidare, men berätta att du först läste den på Skruvlistan!
Besök oss på www.facebook.com/skruv

1 kommentar: