tisdag 9 oktober 2012

Film pa ambassaden onsdag 31:a oktober

Välkomna till årets andra filmvisning på ambassaden, med författarbesök!
Onsdagen den 31:a oktober klockan 18.00 visar vi filmen ”Populärmusik från Vittula” (regi Reza Bagher), baserad på en roman med samma namn skriven av Mikel Niemi.
Efter filmen kommer författaren Mikael Niemi att besöka ambassaden och svara på frågor om allt från författarskap till älgjakt. Han kommer hela vägen från Pajala i norra Sverige för att besöka Moskva och därefter till bokmässan i Krasnojarsk.
Om filmen: Matti och hans tystlåtne kompis Niila växer upp i Pajalas utkanter under 1960-talet. Niila är en ovanligt lugn pojke som har en mycket våldsam pappa. Han är inte intresserad av flickor och satsar allt på sitt rock’n rollband. Matti däremot är betydligt mer begiven på vuxenvärldens flickor och alkohol.
Trailer:www.youtube.com/watch?v=sEOCT-Hmpc8
Filmen visas på svenska utan översättning, med svenska textremsor. Efter filmen bjuder vi som vanligt på lite vin och tilltugg och då kommer det naturligtvis att finnas möjlighet att diskutera filmen och umgås både på svenska och på ryska.
Samtidigt med filmvisningen äger ett möte med författaren Elisabeth Rynell rum på en bokhandel i Moskva kl 19.30. Detaljer kommer att finnas på ambassadens hemsida inom kort. Även Elisabeth Rynell är på väg till bokmässan i Krasnojarsk och passar på och träffa läsare i Moskva. Alla är välkomna.
Föranmälan behövs. Vänligen meddela Katja Hohlova på epost
eller på telefon (495) 937 9254 om ni tänker komma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar