måndag 4 juli 2011

Astrids sällskapsspel MOSKVA

Astrid Sällström som till vardags arbetar på den Svenska skolan i Moskva har skapat ett sällskapsspel som heter 'Moskva - nerifrån och upp'.

Än så länge finns spelet bara på ryska men en engelsk version kommer så småningom.

Läs nedan från Astrids roliga blogg vad hon skriver om spelet. Det finns att köpa på några affärer se nedan.

Bilder på vårt spel, "Москва снизу-вверх", som blir hemkört till oss på måndag i 1000 exemplar! Sedan ska här krängas! Det kommer från och med nästa vecka att finnas till försäljning hos "Mosigra" på Taganskaja (ул. Народная, 8) och "Mir Kino" på Kitaj-Gorod (ул. Маросейка, 6-8). Förhandlingar pågår med ett flertal andra affärer i stan.
Genom vårt spel kan du testa dina Moskvakunskaper eller bara lära känna Rysslands huvudstad bättre! Spelet går ut på att man före medspelarna ska hitta och "besöka" tre objekt (finns 210 i spelet) i staden och återvända till sitt hotell. Spelpjäserna är knappar i olika färg och form, spelplanen är metrokartan. För att få förflytta sig måste man svara rätt på en fråga om Ryssland (finns 1225 i spelet). På varje objektkort finns ett unikt fotografi, två ledtrådar om var i staden det ligger, kort information om objektet och en karta som visar hur man tar sig dit från närmaste metrostation. Spelet går ut på att man före medspelarna ska "besöka" tre objekt i staden och återvända till sitt hotell. Spelpjäserna är knappar i olika färg och form, spelplanen är Moskvas metrokarta.

Framsidan av varje objektkort (i spelet finns 210 stycken!) har ett unikt fotografi och på baksidan finns två ledtrådar om var i staden det ligger, kort information om objektet och en karta som visar hur man tar sig dit från närmaste metrostation.
För att få förflytta sig på spelplanen måste man svara rätt på en fråga. I spelet ingår 1225 frågor om allt möjligt som rör Ryssland! Det är blandad svårighetsgrad, men lite logiskt tänkande och tur kan ta dig långt om minnet eller kunskaperna skulle tryta!
"Moskva nerifrån och upp" passar för såväl vuxna som barn från ca 12 år och uppåt. Är man en grupp med blandade åldrar rekommenderas att spela i lag! En utmärkt present till dig själv och andra!

Spelet finns redan till försäljning i den lilla affären med det stora utbudet "Mir Kino" på Morosejka (inte långt från metro Kitaj-gorod). Det kostar i den affären 1350 rubel, alltså ungefär vad notan går på efter en enkel middag ute. Men här får du för samma pengar rejält med föda för själ och intellekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar