fredag 17 februari 2012

Semmelmannen....

Det finns en anonym bloggare som kallar sig Semmelmannen (klicka på föregående så kommer du dit) som bloggar om... ja, semlor!

Läste om detta i senaste Allt Om Mat - kul va?

Han går just nu runt i Stockholm och provsmakar semlor på olika konditorier. Detta ska hålla på mellan den 1-21 februari, alltså just nu - läs vad han skriver:

När dagen med stort F närmar sig något så rasande snabbt blir det återigen uppenbart att behovet av Semmelmannens konsumentupplysande uppdrag är skriande. Från höger och vänster (på flera sätt faktiskt) väller frågorna och förfrågningarna in om var de godaste semlorna finns, och varför Semmelmannen ännu inte besökt just deras favoritbageri. Och sanningen är den att om man som jag tar en sak, en semla och en dag i taget, ja då hinner man inte med alla Stockholms semlor, ens under två säsonger. Samtidigt bäddar ju detta för en fortsättning även 2013 och det vore väl alldeles särdeles trevligt. Jag är gärna er ödmjuka tjänare i semlornas mytiska och mystiska värld även nästa år. 
Ni kan räkna med massor av tips när det väl är dags för fettisdag, fram tills dess får ni mejla eller twittra till Semmelmannen för unika enskilda tips. Här är alla testade semlor fram till idag:

http://semmelmannen.tumblr.com/archive

Vidare:

'Det är proportionerna som gör semlan. Inte överflödet av grädde.'

Eller detta som är mer...poetiskt...

'Jag har ju i och för sig snuddat vid ämnet tidigare, att kankse finns det fler likheter mellan människor och semlor än vi tror. Utseende och yta är viktigt för den första kontakten, men i slutändan är det ändå oftast mandelmassan som räknas.'

Klicka här för att komma til vårt eget recept för att baka semlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar