torsdag 16 februari 2012

Maslenitsa 24-25-26 februari

MASLENITSA, pannkaks-festivalen, där ryssrana firar vinterns slut kommer i år att äga rum från den 20:e febuari fram till den 26:e februari med störst fokus på helgen.
 
Många evenemang och festligheter kommer att hållas på flertalet platser runt om i Moskva bla Röda Torget, Revolutionstorget och Gorky Park. Men även på platser som Kolomenskoye, Lyublino, Izmaylovo, Lefortovo, Kusminki


Läs mer om vad Maslenitsa är etc. från mina inlägg förra året - klicka här. 
Och här. 

Nedan mer detaljerad info om Maslenitsa 2012-översatt via Google translate... från: http://strana.ru/journal/20911538

Farväl till vintern, sista veckan innan fastan, den sista vintersemestern av året: kommer Carnival 2012 att bli ännu bredare och roligare än tidigare år. Återigen kommer hela Ryssland pannkakor, som leds av en ring, be om förlåtelse och bränna chuchelko, hälsning våren. Var att gå till köpcentret Pancake inte missa det roliga?Moskva. Gorky Park
Årets stort versalt "pannkaka" festligheter flyttade till Vasilevsky härkomst i Gorky Park. Arrangörerna är redo att bevisa att Moskva är ingen bättre plats för osten i veckan.
Således "Bred Maslenitsa" i Gorky Park: gå 24 februari (14-21,00), 25 och 26 februari (12-21,00). Innan man går in löfte Pancake installation i parken - ". Firebird" åtta meter skulptur av Nicholas Polissky Utan misslyckas - försäljning och pannkaka rader. I staden (gamla ryska lösning) kommer att gå till gatuförsäljare som säljer populära utskrifter.
På stora scenen - Folk, rock och etniska. För barn (i en speciellt uppvärmd tält) - och konserter och master classes. Telefonkonferens mellan Gorky Park (Moskva) och Trafalgar Square (London), i dessa dagar i den brittiska huvudstaden är också den "ryska Carnival".
På söndag natt festligheter officiellt färdig: förbränningen av Carnival, skratt och rop. Och vintern är över - som det var det inte.Moskva. Kolomenskoye
I reservatet kommer att "Kolomna" Moskvaborna kunna gå rätt på två skäl. Celebration börjar på lördag, 25 - på fältet vid Big Commerce Street, vid tiden för dagen.
Vill du bli Barkers? Programmet för konkurrens rim och folkdanser, danser och Spring Zaklichki (zaklikanie första fåglar). Försök att folk spel: jogga med en massa pannkakor i en liten skål, inte släppa någon. "Städer" och striderna på påsarna garanteras.
26 Antalet semesterdagar "delas i två." På Stora Field smederna en master class på smedens, kommer att slåss "vägg ​​till vägg" (som, utan att detta på Förlåtelse söndag?).
På andra våningen i Kolomna, nära palats Tsar Alexei Mikhailovich (14-16,00) kommer att berätta om Fastlagsfest i XIX-XX-talet. Kommer Moscow State Historical-geografisk teater, kommer teatern att vara Punch - en som hade gått igenom gatorna, "representerade."
Peter I, ägare till Kolomna Palace, också kommer att delta i det roliga. Och olja kommer att vara fyllda. Hittills okända, bränna det eller ej - är en historisk park. Brandsäkerhet ska vara på topp.Moskva Parks
På helgen Carnival återfinns i andra storstadsområden parker, "Troparevskom", "Dubki", "Kryukovskoye Forest Park." Enligt "RIA Novosti," kastade en kvast, att gå på styltor och hoppar i säckar i det fria, kan alla Muscovite. I "Biruliovsky arboretum" rida en kamel, och i "Kryukovskoye Forest Park" - hundspann. Kapitalet kommer att gå hela veckan.Suzdal
Vladimir-Suzdal Museum firar Maslenitsa eget, med gäss, och en mäktig man. Suzdal träarkitektur museet tillbringar en semester 2004.
Pannkaka post, dragkamp strid med snöbollar. Ratoborcheskaya team från Belenko "Rusich" Visa kamp med vapen och slagsmål. I striderna i vägg i vägg, kan varje delta. För de hungriga - äta pannkakor tävlingar. För frysta - tävlingen "Vi inte missa te," som först drack skållning te bara hällde ut ur rysk samovar. Det kommer att ta tid och matcha förrevolutionära Ryssland, "Russian Block". Ogifta män flydde till fots med en sko - att sådan utbildning före äktenskapet.
Chipet är en semester - gås slagsmål. I Pavlovsk nära Nizhny Novgorod slaget typ av gäss. I slutet av februari-början av mars, fåglarna parningssäsongen börjar, så att, tillsammans med levande gäss gäss anländer till museet, som kommer att tävla för striderna gäss. Arrangörerna lovar att ingen fågel inte ont - "Greenpeace" behöver inte oroa dig.
Söndag kul på museet kommer att fortsätta tills 14,30 och sedan flyttade till ett närliggande hotell komplex "Pushkarskaya uppgörelse." På grund naturligtvis skulle ingen bränna porträtt av Maslenitsa mellan föremål av trä arkitektur.Yaroslavl
De senaste sex åren har positionerat sina Yaroslavl Pancake Day Pancake Day som en stor land. Så högt uttalande naturligtvis måste förstärka övertygande argument. Eftersom programmet och Fastlagsfest festligheterna i staden Yaroslavl, målad från söndag till söndag, 19-26 februari.
Vid presentationen ceremonin i Yaroslavl Pancake anländer Hoppas Babkin och ensemble "ryska Song". I september förra året staden förklarades en tävling för limerickar Pancake, Pancake vecka, och folk ensembler kommer att utföra visor vinnare.
I en park på gatan nära fontän Andropov en utställning Maslenitsa dockor. Hela veckan, kommer att arbeta "rättvis serien": säljer pannkakor, souvenirer och remeselnymi underhållande saker. Det kommer att finnas bok utställningar i staden bibliotek, workshops och en filt docka Lykov, skidåkning, kite festival. Detaljerat program på staden webbplats. Det kommer att finnas bara en eldshow. Annulleras.Pskov
Om Yaroslavl har stått värd för stora Pancake landet valde Pskov stolt titeln "allryska Maslenitsa". På grund av semester och programmet kompileras med kunskap om fallet: de tre första dagarna, "Narrow Carnival", de sista fyra dagarna i veckan - "Wide Maslenitsa". Gå till den huvudsakliga Pskov Fader Frost från Velikij Ustyug - du behöver för att möta samma titel!
Pskov går med 20 och 26 februari. Går bra - inte bara öppnar allryska Fastlagsfest, men Pancake Festival "Slavic cirkel." Öppnar pjäs av Ostrovsky s "varje dag är inte söndag."
23 februari för att hedra försvarare fosterlandet kommer att vara en grön teater tappert kul: tuppar slåss, konkurrens för att lyfta vikter, historiska rekonstruktion. På lördagen kommer tävlingen att vara representanter för olje-lager tåg Tver och Smolensk Region, Estland, Lettland och Vitryssland. På kvällen Fettisdagen tända gnistor upplysta himmel lyktor och starta upp i skyn - en flashmob tänkt.
Vem vill komma inte bara en besökare, men för att bli en part i festligheterna kan registrera dig för tävlingen banden av buller ", buller, oväsen -. Pancake rabalder" Samla kvartett, färgglada dräkter att sy, spela Fife / skallran / väckarklocka / tvättbräda / flaska egen serenad kommer våren. Sista ansökningsdag är 20 februari.Veliky Novgorod
Novgorod den store och vackra på vintern är särskilt bra. Det är därför han ordnar flera Carnival.
26 februari 1230 på Victory Square (aka Sophia) är värd för stadens största festival för "Carnival", och människorna där kommer att bli en hel del. På "Pancake Maskerade" med Posadnik Sbyslavom kommer antagligen mindre: Ja, och inte Sbyslav Yakunovich tala med någon. Här kan du lära dig om ritualer oljeväxter, den Novgorod tullen trådar vintern (Gruppen träffas vid "centrum för turism utveckling" Red Hut ").
För turister finns det en folklore festival "Novgorod Carnival" (registrera dig före februari 15). Rida en häst, kommer du att se vigseln över Pancake "Bride Bride", spela i "popryguhi", "peretyagi", "ryuhi" och "hackning kål." Balagan Pertushki och varmt te.Det är inte känt om
Det mest mystiska och oförutsägbara i Ryssland - Bakshevskaya Carnival. För första gången tillbringade i skogen utanför Moskva så tidigt som 1980 studenter, går namnet först på uppdrag av arrangören av evenemang, Michael Bakshevskogo.
Bakshevskaya Carnival sker i en skog nära Moskva, så att alla gäster måste gå längs en skogsstig (bilen inte kommer att passera här.) Bakshevskaya Carnival - en nykter fest, så att ingen ger alkohol. Efter förbränning av Carnival i ängen är till vänster skräp och trasiga träd, eftersom Bakshevskaya städar upp efter sig själv.
Gång under 2005 för semestern kom mer än 7.500 personer, inte var förenligt med den etablerade ordningen, är festivalen beslöt att inte annonsera på plats inte allmänt rapporterats. Trots detta fortsätter den årliga karnevalen Bakshevskaya att samla tusentals människor, däribland utlänningar.
De som är frost-vila, vila hårdare, andra nyfikna - här! Bakshevskaya Carnival kommer att hållas den 26 februari. Det är inte känt om. För att komma till Bakshevskuyu Pancake Day, måste du hålla envist koll på uppdateringar till webbplatsen - någon gång kommer det att finnas anmälningsblankett. Registrerad begära låt - fick meddelande om koordinaterna för Carnival 2012.
Vid Fastlagsfest Bakshevskoy roundelays, storm snö fort (dess entusiaster i förväg på helgerna bygger i skogen). Spela snöbollar. Pannkaka brännskada. För att komma till clearing Bakshevskoy Maslyanitsy behöver övervinna Snow Gate till mimare, extrahera hyllning med allt: sedan torka, sedan visor. Att hålla sig varm, klä varmt och du kommer att fånga en termos te. Att hur man har roligt på Bakshevskoy Fastlagsfest, måste du veta hur man har roligt själv. Det finns inga animatörer och barnvakter, det är bara kul fester, där kostnaderna att ansluta sig.
Fettisdagen - de senaste vinter roliga festligheter. Förra veckan vantar och röda kinder från kall, slåss med snöbollar. Behovet av att tillbringa vintern så att den gamla damen inte ihågkommen som en serie av tråkiga dagar inomhus. Ät så mycket pannkaka "att bryta nu." Storm snö fort, kör i dansen, mimare spela med. Om provocera fyllda så Pancake samovozgorelos - från hela den rådande munterhet.
För vintern, rädd, sprang iväg själv. Och mars var - en solid töväder.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar