lördag 28 januari 2012

TSUM REA 50%

Nu är det rea på många ställen eller SALE som många affärrer skriver i fönstren för att verka lite coola antar jag... En sådan affär som ändå har massor med fina saker för både män, kvinnor och barn är ju TSUM - just nu rean nere i 50% på massor med varor (förra året gick den ända ner till 75%), vilket i princip innebär att man kan handla här i Moskva med gott samvete  - det är tom i vissa fall billigare än Europa och USA - så passa på - det kostar ju inget att titta!

TSUM som verkligen har massaor med snygga saker (om än mycket dyrt) har tom nuer en web-shop. Titta in där från deras hemsia.

Historien bakom varuhuset TSUM som funnits länge - dock tidigare så klart i helt annan tappning kommer här...(översatt med Google Translate - ta det för vad det är..).

På Central Department Store
    
Historia Trade HouseHistoria av Central Department Store började 1857 när två skotska entreprenören Andrew Muir och Archibald Meriliz baserat handelsföretag, "Muir och Meriliz." År 1880 flyttade företaget från St Petersburg till Moskva, där fem år senare öppnades en grossist butik modevaror och lust varor i hörnet av Kuznetsk bron, och i Petrovka "Khomyakov hus." Snart handelshus köpte byggnaden för en stor butik på Theater Square, platsen för dagens CUM. Det beslutades att skapa denna stora varuhuset, som London, "Whitley" eller Paris "Bon Marché."
Archibald MerilizDen gamla butiken byggnaden, "Muir och Meriliz" på gatan. PetrovkaDen nya byggnaden på gatan. Petrovka av arkitekten Robert Klein (tidiga nittonhundratalet)Department Store, 1930.2010"Muir och Meriliz" blev den första och största varuhus i Ryssland - här kan du köpa nästan allt: kläder, skor, smycken, parfymer, möbler, husgeråd och leksaker. Moskva stormarknad varor var av utmärkt kvalitet, oklanderligt artig säljare. Administrera första nya varuhus i Ryssland införde europeiska standarder för handeln: fast pris, skyldigheten att ta tillbaka eller ändra råvara, försäljning av tidskrifter, daglig leverans av varor till alla delar av staden. Fyra gånger per år ", Muir och Meriliz" publicerades katalog, som skickas ut gratis till alla samt vävnadsprov. Alla medborgare i landet från Warszawa till Vladivostok skulle kunna skriva en produkt genom post och fraktkostnader i den europeiska delen av butiken att ta. Vid slutet av århundradet det totala antalet avdelningar i butiken och Muir Meriliza nådde 44, medan antalet anställda nära ett tusen.
Den moderna byggnaden av Central Department Store, som byggdes 1908, är ett exempel på europeisk gotisk med inslag av jugend. Under de sju våningar höga byggnaden projektet har fungerat väl kända arkitekten RI Klein, författare till "The Museum of Fine Arts. Alexander Pushkin. " Under byggandet av den första i Ryssland användes armerad betong. Den nya metoden tillåts av en tunn vägg för att avsevärt öka handeln området, att avstå från den traditionella breda pelare och använda järn-och stålkonstruktioner till en betydande ökning av fönster rymden.
Med öppnandet av den nya byggnaden ", Muir och Meriliz" höjden av sin berömmelse. Redan 1913 i butiken hade 80 enheter. Den nya butiken har orsakat stort intresse på grund av nyheten av anläggningar, komfort och skönhet i europeisk design rum. Innovation avdelning, "Muir och Meriliz" var bakgrunden, väntrum, en informationstjänst till Moskva och två hastigheter elektriska hissar för kunder, vars utseende orsakade en sensation. "I ögonen på moskoviterna - en modern skrev -" Muir och Meriliz "är som en utställning av vad huvudstaden är handel i relation till smak av rika, hög samhället cirklar och medelklassen."
Med intåget av sovjetmakten butik förstatligades och 10 mars 1922 öppnandet av den största avdelningen av kapitalet - Mostorg. Därefter har butiken bytt namn varuhuset.
År 1995 beslöt man att rekonstruera byggnaden för att expandera butiksyta på bekostnad av effektivare planering och organisation av butiksytor. Arbetet med ett nytt, modernt utseende den centrala byggnaden stod färdig i Central Department Store år 1996. Efter moderniseringen har ökat golvyta på upp till 32 900 000 kvadratmeter i den kvalitativa förbättring av infrastrukturen butiken. Under 2004 påbörjades byggandet av den nya byggnaden för Central Department Store, som färdigställdes år 2007.
Department Store idag - Rysslands enda varuhus, är helt i linje med internationella standarder, och viktigaste punkten av mode på en stadskarta. Idag Central Department Store samlingar av mer än 1500 kända europeiska och globala märken av kläder, skor, accessoarer, parfymer och kosmetika på området på 60 miljoner kvm
Butiken ingår varumärken som Alexander McQueen, Tom Ford, Lanvin, Chloe, Balenciaga, Givenchy, Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta, Roberto Cavalli, Prada, Celine, Yves Saint Laurent, Victoria Beckham, Michael Kors, Roland Mouret, Loro Piana, Versace, Jimmy Choo, Emilio Pucci, Marni, Missoni, Carolina Herrera, Blumarine, och andra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar