tisdag 31 januari 2012

Klippt från Olas blogg...

Här kan ni alla läsa på om Ola och hans senaste råd, från hans egen blogg nämnd i föregående blogginlägg:

Fem smarta kom-igång-tips för 2012

Nu är det dags - det nya året har startat! Här kommer fem smarta tips för att komma i toppform (du hittar dagens TV4-klipp längst ner i inlägget):

1. BESTÄM DIG: Gör en plan, boka i kalendern och sätt realistiska mål. Använd måttband (hellre än vågen) och skapa dig en målbild. Sätt upp en idealbild på kylskåpet som motiverar dig!

2. RENSA SKAFFERIET: Kasta ut alla onyttighehter och ersätt med bättre alternativ. Ska du sluta röka har du inte cigaretter hemma - tänk på samma sätt med maten. Godis, bullar, glass, vitt bröd, kakor, läsk, chips ska bort. Ägg, makrill, grönsaker, kycklingfilé, tonfisk, olivolja, bönor/linser, knäckebröd (på råg och surdeg) är bra alternativ!

3. VIT MÅNAD: Efter helgerna är det bra läge att köra en vit månad. Alkohol påverkar förbränning och hungerskänslor. Rensa dina inre organ från alkohol så ska du se att fettförbränningen också blir högre!

4. KÖR EN STRIKT GI-MÅNAD: Om din målsättning är att gå ner i vikt så börja med en strikt GI-månad för att få en turboeffekt på fettförbränningen. Rensa kroppen från alla onödiga kolhydrater så tvingar du levern att omvandla fett till energi (ketoner). Kör i 2-6 veckor.

5. SMARTA TRÄNINGSSÄTT: Öka din förbränning (och välmående) genom att träna smart. Tänk på att vardagsmotionen ofta är viktigare än en timme på gymmet. Bestäm dig för att gå eller cykla till jobbet, ta en morgon- eller kvällspromenad. Har du justerbart skrivbord så stå upp och arbeta - det ökar förbränningen och är skonsamt för ryggen!

Ja, detta är fem enkla och smarta tips för ett hälsosamt 2012. Nu är det upp till dig! Vill du ha extra hjälp så finns jag på följande sajter:


www.giviktkoll.se  - Sveriges största GI-sajt med 3-stegsprogram och daglig expertchat
www.giboxen.se - Hemleverans av färdiglagad GI-mat. Lunch och middag för bara 99kr/dag


Du hittar också en variant av mina färdiga GI-luncher/middagar i frysdisken (i samarbete med Dafgård). Vill du boktips rekommenderar jag: 6 kilo på 6 veckor (ICA Bokförlag) eller Snabblagad GI (Tukan förlag)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar