söndag 15 januari 2012

Julia Vysotskaya - rysk matpersonlighet

Julia Vysotskaya är från början skådespelerska och har medverkat i ett otal teater och film-produktioner. På senare år har hon dock blivit mest känd som rysk nationell mat-personlighet med diverse matprogram bla 'Edim doma' - ung: 'Vi äter hemma' och morgonprogrammet 'Breakfast with Julia Vysotskaya' på NTV-kanalen. Hon har också medverkat att organisera TV-kanalen www.edimdoma.tv och bloggen www.edimdoma.ru där hon framträder i ett stort antal videoklipp och med recept etc

Dessutom har hon gett ut många kokböcker om olika typers mat. Hon är också känd som hustru till Andrei Mikhalkov-Konchalovsky (som för övrigt är nästan 40 år äldre än Julia själv). Andrei Mikhalkov-Konchalovsky är rysk-amerikansk filmregissör och bror till legendariske ryska filmregissören Nikita Mikhailkov.  Läs mer om sistnämnda Mikhjailkov här.


Hur som helst så satt jag och bläddrade i Aeroflots inflight-tidning och hittade enintervju med Julia och tänkte att det kanske kan intressera någon, det är ju kul att känna till opinionsbildarna i det ryska samhället inom många olika områden så håll tillgodo nedan. Klicka nagra ganger pa bilden sa blir den storre.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar