söndag 22 januari 2012

Luciano vid Smolenskaya och 'Pinata'

I lördags eftermiddag var jag med familjen på en trevlig restaurang som rekommenderas, Luciano i Smolensky Passage - shoppingcentret där Stockmann fanns för några år sedan men blev utslänga eller hur det nu var...

Luciano
Det är pasta, pizza och grill dvs det finns lite att välja på, allt i italiensk anda - det bästa av allt är inte bara den mysiga inredningen och fräscha maten utan också att de har barnunderhållning på lördagar och söndagar - så medan tex du och maken äter middag med vänner så finns det även kul för barnen - tecknad film på storskärm, lekperson och olika 'masterclasses' på lördagar kl 16 och dockteater på söndagar kl 17. Priser ca som Akademia. Rekommenderas definitvt av mig.

De har en hemsida: Luciano och även en restaurang vid Kurskaja. Tel till Smolenskaya restaurangen är 981 55 58, Address: Smolensky Passage, 2:a våningen. Läs mer här om deras barn etc events. Lördag 28 januari tex från kl 16 är det 'masterclass' för barn som heter 'Senor Pomidor'. Söndag 29 jan från kl 17, dockteater 'Karlsson på taket'. Allt medan du äter!

I helgen ordnade jag barnkalas och lyckades med konststycket att ha en Pinata (pinjaata) (klicka så kommer du till mer info på Wikipedia om p) med på festen. Vad är det undrar du?  Det är en figur som är gjord av 'papier mache' och som stoppas med godis eller liknande inuti. 
Ko-pinata

Under festen slår man förslagsvis på den (den hänger då från taket eller liknande i snöre) med någon sorts pinne (vi använde en hockeyklubba) tills den går sönder och innehållet ramlar ut till allas förtjusning! Deltagarna kan även ha bindel för ögonen när de ska träffa den (kanske inte för små barn). Bäst är om det sker under ordnade former så klart en och en i rad tex eftersom denna typ av aktivitet kan locka fram våldsamma sidor i festdeltagarnas personligheter...

Traditionell pinata
Här i Moskva kan man nu köpa Pinatas - på pinata.ru, på email kan du kontakta dem, info@pinata.ru eller på telefon 8 925 277 73 92 eller 8 919 761 77 59. Kostar från 300 R och uppåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar