torsdag 21 april 2011

Kvällsträff hos Karolina med Kina-tema

I måndags hade vi kvällsträff hemma hos Karolina med Kina-tema. Innan Karolina kom till Moskva så bodde hon och arbetade på Svenska Skolan i Beijing undre några år som hon verkar minnas med stor glädje och entusiasm!
Vi blev bjudna på jättegod nudelsoppa och fick varsitt par lackade fina kinsesiska pinnar som vi fick ta med oss hem! Karolina visade bilder från Beijing och berättade som sitt liv där och om kineser och deras levnadssätt.
Vi lärde oss att maten är jättegod och att man kan gå på restaurang och äta gott för max 300 SEK inklusive vin - lite annat än Moskva... Vi fick se bilder från Ritanparken, Kinsesiska muren, Förbjudna staden mm
Och vi fick veta att ca var tredje dag kommer det ett nytt svenskt företag till Kina - inte undra på att det växer så att det knakar...
Svenska Skolan där hade 130 elever tidigare men under finanskrisen så fick många flytta hem och elevantalet reducerades till 70.
Vi fick också tips om vilka marknader vi kan besöka och framförallt så berättade Karolina om hur mycket man måste pruta. 

Allt detta är ju nyttig information för oss som ska åka till Beijing i slutet av maj, 18-22 maj - vi är sju stycken nu och det ska bli jättekul!!
Info om Beijing-resan.  Intervju med Anna Gustafson Bril om Kina-resan.

Till kaffet hade Karolina egenhändigt bakat urgoda chokladbiskvier!! Sååå goda! Receptet finns här nedan, de passar perfekt efter den lätta påskmaten.

Karolina, Stort tack för en mycket mysig kväll med jättetrevligt föredrag och fantastisk mat!
Nudelsoppan
Supergoda chokladbiskvier, recept nedan...

Karolinas Chokladbiskvier  

12 st.

Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan. Blanda ihop till en jämn och ganska tjock smet.
        

1.     Klicka ut smeten i 12 runda ”klickar” på en bakplåt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt bottnarna svalna innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
2.        Smält chokladen till fyllningen i mikrovågsugn, eller över vattenbad och låt den svalna något. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula vitt och fluffigt med elvisp. Vänd ner chokladen i smörkrämen.
3.       Bred smörkrämen toppigt på biskvibottnarna. Låt biskvierna stelna i frysen i ca 30 minuter.
4.       Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikrovågsugne eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylskåp
  
275 gram 
1 st 
Fyllning
50 gram 
125 gram 
1,5 dl 
2 tsk 
1 st 
Topping
200 gram 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar