lördag 5 februari 2011

Snart är det.... Alla Hjärtans Dag...

Den mycket komersiella högtiden Alla Hjärtans Dag är snart här - Swea Moskva har Morgonträff hos Anna-Karin den dagen, dvs 14 februari, så då kan man få utlopp för sina kärleksfulla sidor. Förutom detta så kanske någon vill starta redan nu med lite pyssel till 'Valentine's Day' som den heter på engelska. På ryska: 'den valentina'!
Ursprunget till Alla Hjärtans Dag är faktiskt inte komerisellt som man kan tro, utan redan år 500 utlyste påven denna dag som helgonen (det har funnits flera martyrer i Katolska kyrkan med samma namn som sedemera blev helgon) Valentins egna dag. På 1300-talet började dagen associeras med  romantisk kärlek och i 1800-talets England blev masstryckta kort redan mycket populära på denna dag och mycket, mycket senare kom firandet av Alla Hjärtans Dag till Skandinavien.  

Martha Stewart, pysslarnas skyddshelgon nummer 1 har massor med tips att göra själv för den händige. Dessutom recept och tips för den romantiska middagen hemma mm. Det gäller att starta i tid, så gå nu direkt till Marthas site här. 
Där kan du även testa ditt chocolate-IQ, hitta Valentines-musik, barn-Valentines ja dvs ALLT!
 Tack Martha!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar