söndag 24 oktober 2010

Ragout..

Ragout är en relativt ny restaurang som snabbt blivit mycket populär. Den ägs och drivs av 'kändis-kocken' och matkritikern Alexei Zimin (se bild nedan) som bla a också förekommer ofta i Eda (tidning om gourmet mat som ges ut av Afisha) samt många andra tidskrifter.

Jag var där i dag och åt sk 'Sunday Roast' som serveras på just söndagar mellan kl 13-16. Det var idag ugnsgrillad kyckling med smågrillade potatisar och champinjoner samt inklusive alkoholfria drycker 600 R. Dessutom beställde vi dessert, chokladsuffle som var supergod for ca 300-400 R. Denna tid på söndagar, 13-16 har de dessutom några lekpersoner för mindre barn.

Alexei Zimin har också gjort sig känd som matkritiker och är emot extrem komersialisering av restauranger och vill fokusera på maten i stället för inredningen. Eller som det står på deras visitkort: 'cafe where the food is real'. En sorts reaktion mot många nya Moskva-resturanger med mer yta än innehåll. Han gick själv runt i restaurangen när vi var där idag med kockkläder från Cordon Bleu, jag antar att han har studerat där på den välkända franska kockskolan.

Inredningen är enkel men modern och fräsch, det gäller att boka bord i tid och gästerna är unga/medelålders välbärgade moderna ryssar med familjer. Maten var mycket god och priserna är attraktiva, obs man har inte ännu alkohol licens så man tar med eget vin - 100 R korkavgift!
Värt att testa! Adress: Ulitsa Balshaja Grusinkskaja 69, Metro Belarusskaja. Öppet mån-ons 12-24, tor-lör 12-02, sön 12-24, Tel +7 495 662 64 58
http://www.caferagout.ru/  Går att boka bord online på deras hemsida!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar