måndag 4 oktober 2010

Hjälp från ovan...Matronushka..

Idag hade vi styrelsesammanträde och Ruta berättade om en speciell plats i Moskva för de som behöver hjälp från ovan, speciellt med helande. Det finns en kyrka i Moskva nära Taganskaya metrostation där man finner reliker av Den Heliga Matrona Nikonova eller Matrona Moskovskaya (i folkmum Matronushka), ett helgon som föddes 1885 i Tula regionen 300 km söder om Moskva. Hennes familj var mycket fattig och hon tillbringade mycket av sin uppväxt i ortodoxa kyrkan. Som helgon är hon känd i hela Ryssland.

Just innan hon föddes fick hennes mamma an syn att behålla barnet som hon annars hade tänkt ge bort till ett barnhem. Flickan föddes helt blind men hade fått andra gåvor i form av andlig insikt/synskhet. Redan vid sju års ålder finns dessutom berättelser om hennes förmåga att hela sjuka. Hon lär också ha förutspått den ryska revolutionen.
Under Sovjettiden kunde hon inte längre bo kvar i sin hemby eftersom två av hennes bröder var ateister och trötta på alla människor som kom dit för att söka hjälp. Hon flyttade till Moskva där hon trots att hon var eftersökt av polisen undkom dem gång på gång.
Om man vill be Matronushka om något särskilt, så kan man besöka kyrkan, Tserkov Svjatov Matroni, där hennes reliker finns och även (om jag förtått rätt) ikonen med hennes bild. Metro: Taganskaya, gå av i tågets riktning framåt. Kyrkan ligger på Taganskaja Ulitsa 58. I närheten finns också ett kvinnor kloster.
Matronushka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar