lördag 23 oktober 2010

Matshopping....Perekryostok

I går handlade jag mat på Perekryostok en av de stora matkjedjorna i Moskva. Det som är bra där är att frukt och grönt är billigt och fräscht samt övriga priser är normala, som man säger här i Ryssland.
Alpha Bank är majoritetsägare i bolaget som heter X5 som är listat på börsen. X5 består av Perekryostok (betyder vägkorsning)och Pyatyorochka (fem) en 'lågpris matkjedja' ungefär som Netto i Sverige.

Jag hittade tom ägg från frigående höns, så här ser den förpackningen ut, det är väl klart att man vill supporta fria och Lyckliga Hönor (äggen heter så på paketen). Paketet är också märkt med Eco, återkommer till det senare.

Ryssar älskar ju sin sauna (bastu) och i en vanliga mataffär hittar man ett brett sortiment av olika tillbehör, ölkrus att ha i bastun, termometrar, 'veniks' dvs lövruskor att piska sig eller andra med, aromater att få olika 'lukt' i bastun mm Ni ser själva på bilden nedan.

Priserna på Perekreostok är ok, köttfärs kostar ca 150 Rubel per kilot tex. Dvs ca 40 kr/kilot. Bröd kostar ca 20-40 Rubel per limpa helt ok eller hur? Päron köpte jag i går för 60 R/kilo 15 kr kilot!

Ryska barn gillar allt som har med rymden att göra så Kosmostars, rymdstjärnor, är populära flingor.

Tidningsutbudet är det heller inget fel på nuförtiden, Sovjetunionen känns faktiskt ganska långt borta.....

Länk till Perekreostok för erbjudanden etc:  http://www.perekrestok.ru/













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar