lördag 16 oktober 2010

Svenska Generalkonsulatet

I går kväll blev vi inbjudna på drink på Svenska Generalkonsulatet i Istanbul. Den mycket trevlige Generalkonsuln Torkel Stiernlöf (som för övrigt är Johanna Samuelssons bror!!! världen är så liten)berättade för oss om huset och Turkiet. Visste ni att Turkiet är Europas 6:e största ekonomi eller världens 16:e största och man har dessutom en årlig tillväxt på 10%. 400 000 svenskar besöker dessutom Turkiet årligen.

Efter mottagningen fick vi prov på Istanbuls egen 'propka' men till slut kom vi fram till den mycket fina middagen på Hotel Radisson med ett spektakulärt scenario framför våra ögon. Sedvanligt var det dragning i 'Regionlotteriet' där alla avdelningar hade donerat en vinst från den egna staden (vi donerade en fin sk 'Faberge-ask' emaljerad som jag inköpte i den ryska souvenirbutiken på Stary Arbat (Tack Kristin för tipset!).

Regionens alla Ordförande
I dag lördag sitter vi alla regionens avdelningar och deras ordförande i konferens hela dagen. Wien, Dubai, Munchen, Västerås, Warsawa, Istanbul, Aten, Zurich, Geneve, Budapest och Moskva. Vi har verkligen jättetrevligt och utbyter ideer och rapporterar från varandras avdelningar - inspirerande! Alla övriga 100 Sweor här på regionmötet är på sightseeing ute i vimlet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar