fredag 3 september 2010

Styrelsemöte, Dien Moskva, Honungsmarknaden och Nordanvind....

I förrgår hade vi höstens första styrelsemöte hemma hos mig och alla verkade glada att vara tillbaka i SWEA vardagen. Eva Engelbert valdes till ny Vice Ordförande eftersom Maria Spörri vår förra Vice har flyttat hem till Schweiz! Maria hälsar så hjärtligt till alla Moskva-Sweor och även om livet i Schweiz är jättekul så saknar hon oss alla och Moskva! Kom och hälsa på Maria! Och, skicka in något kul till vår blogg!!! På måndag, 6:e har vi möte på morgonen för att planera Välkomstkvällen på Scandinvia den 16 september - du som vill vara med och hjälpa till hör av dig!

OBSERVERA att i morgon lördag är Dien Moskva (Moskva's Dag). Skickade just runt ett mail om det. Massor med gator kommer att vara avstängda tom Sadovaja Kolzo (kl13.15-15), och det är uppträdande på de flesta stora torgen, så planera inget stort i morgon med bilen! Kl 22 på kvällen blir det fyrverkerier lite överallt i stan! Kul! Grattis Moskva!

Just nu pågår Honungsmarknaden vid det fina slottet Tsaritsino. Från 3 september till den 3 oktober varje dag mellan kl 9-20! En jättetrevlig helgutflykt, marknaden har massor med olika typer av honung från olika blommor och träd och är supergod! Tsaritsino är ett vackert slott som är helt resturerat och fint och besöka eller bara gå promenader i de vackra omgivningarna och parkerna. Honungsmarknaden äger rum nära  Slottet. Fråga efter 'Yarmarka Mjåda'. Läs mer om Tsaritsino här: http://en.wikipedia.org/wiki/Tsaritsino_park  

Häromdagen fick jag förmånen att se den fina utställningen Nordanvind, Nordiska Bokband som är en vandringsutställning med handbundna böcker av deltagare från de nordiska länderna. En sorts tävling eftesom 24 av de 89 bidragen belönades med Hedersomnämnande. Vår egen Lisa Romeus Bertelman ställer ut ett mycket fint exemplar (se bilden) i sk koptisk bindning i getskinn som jag tycker att ni alla ska gå och kolla in! Alla böckerna har samma innehåll nämligen an antologi med dikter av nordiska författare bla finns svenska Tomas Tranströmer representerad. Vissa av böckerna är till salu. Utställningen pågår för närvarande vardagar 10-19 och helger 10-17 på Statliga Biblioteket för Utländsk Litteratur, Nikoloyamskaya Ul 1.
Lisa har lovat att längre fram ordna en liten sammankomst med oss Sweor och berätta mer om Bokbinderiets konst! Det ser vi fram emot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar