söndag 12 september 2010

Moscow Peace Marathon och Strelka Institute..

Så här såg det ut vid starten tidiagre i dag...
Moscow Peace Marathon start...




Kristina H med vänner

















Det skrivs en del här och där om Strelka, Institut för Media, Arkitektur och Design som öppnade i början av sommaren och ligger vägg i vägg med Red October, den gamla chokladfabriken som nu är omgjord till gallerier, restauranger och boutiquer. Strelka har ambitionen att fungera som 'post-graduate' utbildning i arkitektur och urbanisering enligt Rem Koolhaas (holländsk Professor i arkitektur och design vid Harvard, USA) ideer. En av grundarna och finansiär är bla a Alexander Mamut, media oligark.
Förutom en kurs, helt gratis, för 40 elever, arkitekter, designers etc som startade den 1:a september är ambitionen att organisera föreläsningar, visa filmer etc för Moskva's kultur-elit och fungera som stan's coolaste 'hangout'.

På hemsidan finns en länk till 'Upcoming events' där man kan se att i dag söndag den 12:e äger en temadag om Yoga rum med gratis instruktioner under hela dagen, dessutom visas flera filmer idag söndag. På måndag äger en diskussion rum om 'Hur man kan göra Moskva mer lätt-tillgängligt för besökare?' En mycket lång lista med föreläsare finns också. Låter lovande, ideer om förbättring behövs ju i Moskva! Bar Strelka, dvs restaurangen, är öppen för lunch och middag och har mycket kvällsunderhållning, trevligt till rimliga priser.
Adress: 14, bldg.5, Bersenevskaya Embankment, www.strelkainstitute.com, +7 495 771 74 37













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar