onsdag 20 november 2013

Svansjön i svensk tappning i Moskva! 12-27 november


Fredrik Benke Rydmans succeuppsättning SVANSJÖN / SWAN LAKE RELOADED nu till MOSKVA  och Yauza Concert Hall 12 – 27 nov.
Efter mer än 200 föreställningar och 150 000 besökare i Stockholm, Essen, Berlin, Wien, Frankfurt, Munchen, Zurich, Göteborg, Hamburg, London och Paris åker nu Fredrik Benke Rydmans Svansjön till Moskva.
- Det intressanta med att turnera i Europa har varit att tolkningen med heroinberoende, prostituerade svanar verkligen provocerar vissa grupper. Samtidigt som gensvaret varit enormt positivt. Nu skall det bli spännande att se vad  Moskva med sin närhet till Tjajkovskij tycker.Säger Fredrik Rydman.
Succén har varit i det närmaste total i alla städer där föreställningen gästspelat och redan nu är en ny turné lagd med återbesök på flera av de scener där Svansjön eller Swan Lake Reloaded som den heter utomlands, spelats under 2013. Efterfrågan 2014 är nu så stor att en internationell audition hölls  i London för att hitta nya dansare. Och i Moskva står 3 av dem på scen för första gången!
Fredrik Rydman har under våren även varit aktuell som koreograf och upphovsman tillsammans med Jennie Widegren för mellanakter och öppningsnummer i Eurovision Song Contest. 
I Fredrik Benke Rydmans tolkning av den klassiska sagan Svansjön har handlingen förlagts till nutid och streetdance möter Tjajkovskij. Istället för trolldom och övernaturliga händelser får Rothbart makt över sin omgivning med hjälp av droger. Svanarna är prostituerade och helt beroende av Rothbarts beskydd och heroinet han förser dem med. I kampen mellan det onda och det goda är begäret till droger och kärlek centralt. Det gäller att ta rätt beslut och våga lita på rätt person. Hur slutar sagan denna gång?

Tjajkovskijs originalmusik används till viss utsträckning men får samsas med helt nykomponerad och specialskriven musik av Salem Al Fakir, Moneybrother, Eye N' I från PH3 och Skizz från Stockholmssyndromet, Adiam Dymott, Lune, Mario Perez Amigo och Simsoak. Ljusdesign Linus Fellbom och Emma Westerberg, scenografi Fredrik Rydman och Lehna Edwall och kostym Lehna Edwall. 
 Biljetter  kan bokas via www.swanlake.eu klicka på TICKETS

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar