torsdag 25 augusti 2011

Bolshoi teatern - uppdatering..

Manga ar vi som undrar over nar Bolshoi teatern kommer att oppna igen.... Hittade en ganska farsk artikel fran Daily Mail (UK) som sager foljande (las garna hela artikeln med fler fina bilder fran arbetet): 

Renoveringen som pagatt sedan 2005 och pastas ha kostat 660 miljoner dollar dvs over fyra miljarder svenska kronor -betalat av de ryska skattebetalarna! Det verkar som om teatern kommer att oppna den 28:e oktober i host (enligt hemsidan).

Over 3000 arbetare lar ha varit inblandade i renoveringen och projektet har anklagats och fallts for korruption ett flertal ganger da stadsanstalla i Moskvas stad i manga omgangar fatt sparken. Det handlar om mangmiljonbelopp som forsvunnit i fel fickor.

Ett av problemen med renoveringen som dragit ut pa tiden har varit att man hittade en underjordisk vattenstrom under byggnaden vilket gjorde den helt instabil och forsvarade arbetet.

Bolshoi teatern startade sin verksamhet 1825 och ar mest kand for sin fantastiska ballet, Bolshoi-baletten. Denna varldsberomda trupp startade i form av en skola i ett barnhem och fick namnet da den flyttade in i Bolshoi teatern vilket ju betyder stora teatern.

Jag ar helt saker pa att jag inte ar ensam i att se fram emot att besoka denna arofyllda och otroligt vackra institution i host!

Hemsida med program etc: bolshoi.ru

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar