fredag 6 september 2013

HÖSTSTART hos SWEA Moskva!

Torsdag 12/9 - Återvändarlunch på stan
 
När alla har återvänt efter sommarledigheten träffas vi över en lunch för att prata och kanske lära känna nya Sweor. Vi träffas på restaurang Mercato i Gorkijparken kl 12.00.
Välkommen att anmäla dig till Cecilia Wettstam, ordförande: ordfsweamoskva(at)gmail.com tel +7 985 233 9687.
Torsdag 26/9 kl 19 VÄLKOMSTKVÄLL

Tema Kulturmöten - Hur ser andra folk på oss svenskar?" - med Gillis Herlitz
SWEA Moskva välkomnar alla svensk-/skandinavisktalande Moskvabor - gamla & nya Sweor med respektive, vänner och alla andra intresserade - till en trevlig kväll med mat och underhållning! Hör Gillis Herlitz, något av en expert på mänskliga relationer och beteenden, prata om kulturmöten.

Vi bjuds på tilltugg till första "drinken", marinerat, grillat kycklingbröst med tillbehör och kaffe/te med liten kaka. 2 glas vin, öl, vatten eller juice att kombineras som man vill ingår, liksom dricks.

Pris/person: 1000 RUB inklusive serviceavgift 
Bindande anmälan senast tisdag 24/9. Betalning sker vid ankomst till SWEAs styrelserepresentant. Eventuell avbokning måste ske senast 24/9.
Plats: Restaurang Scandinavia, en trappa upp i stora salen, M. Palashevsky per. 7 (Tverskaya, 19)  Närmaste metro: Tverskaja/Pushkinskaja

Tid: Torsdag 26 september kl 19.00 

Om du har frågor, välkommen att kontakta Cecilia Wettstam, ordförande SWEA Moskva,
tel +7 985 233 9687 eller mail: ordfsweamoskva@gmail.com.
Välkommen att anmäla dig via länken
 https://docs.google.com/forms/d/1V6ZdpMebizKi6qaeqTIn40O7rS-GUKzlPWsUFDiP6nA/viewform

Om Gillis Herlitz
"Kulturmöten" - ordet klingar av att möta människor från olika delar av världen. Men Gillis Herlitz, välkänd kulturvetare och folklivsforskare, menar att de vanligaste kulturmötena handlar om att möta människor med olika världsbilder, till exempel mötet mellan gammal och ung.

Gillis har lång praktisk erfarenhet av främmande kulturer och kulturmöten. Han är föreläsare, radiopratare, debbatör och författare. Hans specialitet handlar om kulturskillnader, såväl internationella som på den enskilda arbetsplatsen. Gillis talar på ett humoristiskt och insiktsfullt sätt om vår olika syn på t ex manligt, kvinnligt, respekt, barnuppfostran, relationer och prestationer. Hans reflektioner är träffsäkra, roliga och målande. Han talar om kommunikation och relationer på arbetsplatser, om värderingar och attityder, om konsten att umgås med folk och om de kulturella skillnader som även finns svenskar emellan.

Gillis har skrivit de kritikerrosade storsäljarna "Svenskar: Hur vi är och varför", "Kulturgrammatik", "Vem är inte riktigt klok?" och "Socialgrammatik". Inga kommentarer:

Skicka en kommentar