måndag 25 mars 2013

Vår i Paris..

I helgen var jag med familjen i Paris - har laddat upp lite inspirerande bilder från varmare breddgrader och från våren!

Två mycket sevärda museer hann vi med:

Musee du Luxembourg som just nu har en mycket fin och stor Chagallutställning, Entre Guerre et Paix. Men boka biljetter online, annars är kön lång... Och lunchen intill på kända Angelina (precis vid ingången till museet) var super, inga bokningar så kom dit vid 12 så får du bord snabbt. Och förutom lunch och "makaroner" mm har de den bästa varma chokladen i Paris!!!!

En klassiker är Musee Rodin (bra audioguides för både barn o vuxna på eng) också det ligger på vänstra och mysigaste stranden. Så fint och uppfriskande både inne och ute med vackra skulpturer.

Och så ett besök i Jardin du Luxembourg förstås, där hittade jag de fina utslagna krokusarna, solande männsikor, lekande barn, håll tillgodo och njut...

Eiffeltornet hann vi med och här köpte jag biljetter på 'Skip the lines to the Eiffel Tower', vilket var totalt värt pengarna eftersom alla tider på Eiffeltornets hemsida redan var slutsålda och vi istället gick upp med en amerikansk guide som dessutom berättade om allt vi såg och en massa roliga historier om Ludvig den XIV mm Inget köande nere vid tornet alltså! Man har även via dem biljett att gå allra längst upp men dit var det trots allt kö... så vi tog i stället lunch på kända Cafe de Flore i 6:e. Här är det alltid fullt oavsett årstid, men så härligt!


För barn måste jag säga att Cite des Scienes et de l'Industrie var en höjdare och då speciellt Cite des Enfants. Inte kanske helt känt bland utländska turister, men super för barnfamilj (audioguides på engelska för barn o vuxna). Ett sorts fräscht Tom Tits men även med 3D biograf och för tillfället fanns chansen att gå in i en riktig ubåt! Så spännande! Även här köper man biljetter online. Ligger ca 20 min utanför Paris med taxi.

Och för dig som är ambitiös, passa på att ta en eller några franskalektioner med lärare som kommertill hotellet. 100 Euro per timma (dyrt men kan vara ok för enstaka gång, finns andra ställen också om du googlar) här finns även lärare för barn! "French as You Like It"

Ett bra ställe att köpa biljetter till mycket i Paris är förresten fnac.com och man printar som vanligt hemma (ev bara franska). Ganska enkelt även om fransmännen inte alltid har allt på engelska på nätet.


Åh, en sak till,glömde rekommendera bästa bokhandeln, den engelska, Galignani,definitivt värt ett besök. Där hann jag med att inhandla nya, superpopulära "Bebe day by Day - 100 Keys to French Parenting"av amerikanska Pamela Druckerman, inte bara en bok om barnuppfostran "the French way" utan även en guide att förstå hur fransmännen/kvinnorna tänker. Så bra och underhållande!


5 stjärnor för 2 dagar i Paris - Vive la France!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar