söndag 12 december 2010

J U L F E S T E N söndagen den 5 December

Oj vad det blev många och mycket på Julfesten i år!!  Fullt schema med Glögg, Jättegott Julbord ala Jonas Grip och Scandinavia, Lotterier (i år även otroligt populärt Barn-lotteri med bla priser från LEGO!) ryskt fantastiskt dansuppträdande, med dansare från Bolshoiteatern, Svensk mycket charmig tomte med godispåsar till alla barn, Allsång mm.

Vi delade också för första gången ut vårt eget Stipendium, Sverigestipendiet, till Julia Antonova en fantastisk tjej som verkligen gjort sig förtjänt av priset. Hon fick en fribiljett tor till Stockholm, donerad av SAS Russia samt 10 000 Rubler donerade av SWEA Moskva som uppmuntran till allt fint arbete och engagemang hon lägger ner på Sverige. Läs mer Julia och andra-pristagarna Alisa Latysheva och Elenea Krivovyaz som fick fina bokpaket av Kulturavdelningen på den Svenska Ambassaden i Moskva på länken till SWEA Moskvas hemsida här: http://swea.org/sweamoskva/moskva___1849.aspx?newsId=4143

Vårt fjärde nummer av SWEA-magasinet Moskva låg på borden till alla gäster och såg verkligen fint ut direkt från tryckeriet! Eva Steinbach och Louise Rybring, våra redaktörer har gjort ett jättefint jobb med tidningen som vanligt! Du kan hämta ett exemplar på Scandinavia, de Nordiska Ambassaderna samt hos Agneta, Pok Hills och Eva S i Rosinka eller hos mig förstås. Fantastiskt trevlig läsning! Tidningen finns också på vår hemsida i e-format här: http://swea.org/sweamagasinetmoskva___3083.aspx
Vi presenterade också en Jättefin SWEA-Kalender för 2011, producerad av SWEA Moskva! Agneta Spjuth har gjort ett mycket fint jobb med kalendern som innehåller både ryska och svenska helgdagar, jätte-praktiskt för alla som bor här eller har något med Ryssland att göra! De vackra bilderna är tagna av tre eminenta fotografer, Caronline Bjäre, Malin Jochumsen samt Håkan Nilsson. Stort Tack alla! Kalendern säljes till förmån för SWEA Moskva för 400 R styck. Kontakt: annagnyc@hotmail.com Vi skickar gärna! PS Några av kalendrarna hade tryckfel, vv återkom i så fall för nytt exemplar!
Till sist hann vi även med dans kring granen samt den mycket populära dragningen i Vuxen-lotteriet
Vi tackade Eva Engelbert, vår duktiga Vice Ordförande som flyttar hem till Stockholm nu till Jul och Majsan, som vi också kommer att sakna - hon flyttar till Dubai - Vi kommer o hälsar på! - Tack och Lycka till båda två!

STORT TACK till alla företag som sponrade våra fina lotterier och GOD JUL och GOTT NYTT ÅR önskar vi alla!
Nedan följer några av de många fina bilder som våra två fotografer Maj Karp Andersson och Caroline Bjäre tog under kvällen. 

                                                      


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar