fredag 16 november 2012

Gallery Gamborg forra fredagen

Forra fredagen hade vi gallerikvall hos Allan Gamborg i hans hem i centrala Moskva. Allan, som kom till Moskva med sitt arbete inom datorer redan 1994, borjade samla Sovjetisk konst runt 98. Han har en mycket imponerande samling konst av manga stora konstnarer fran just den Sovjetiska tiden emn aven fran nu levande konstnarer.

Det som ar intressant ar ocksa att han har ett personligt forhallande/kanner alla de konstnarer som han samlar pa. Allan berattade for oss om ett antal av dessa pa ett mycket intressant och initierat satt. De flesta av dessa konstnarer hade officiella sk 'godkanda' tavlor med ett klassiskt socialistiskt sk positivt och realistiskt budskap. Utover dessa alster malade flera aven i det privata tavlor med ett helt annat uttryck och tom i vissa fall regimkritiska - se ovan tavlan Sergei Nikiforov som heter 'Edinaglasna' dvs Enhalligt med Brezhnev i bakgrunden.

For dig som vill fa tillgang till Allans utsokta arbete med denna konst sa skickar han garna nyhetsbrev och anordnar visningar av speciella konstnarer eller med sarksilda teman pa utvalda lordagar. Pa hemsidan finns ett kontaktformular som latt fylls i for att komma med pa Allans maillista.  Galleriets hemsida: http://www.digitalsovietart.com/   

Kristin Carlo hade gjort fina snittar som ackompanjerades av den halvtorra Krim champagnen. Stort Tack till Allan Gamborg och Kristin Carlo som gjorde kvallen till en fulltraff!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar