onsdag 14 december 2011

Svenska Ambassaden nytt..

På Ambassadens hemsida kan man läsa föjjande..

Sveriges ambassad och det ryska civila samhället. Klarläggande med anledning av påståenden i ryska massmedia

Med anledning av de anklagelser som ryska media riktat mot ambassaden, dess medarbetare och dess projekt vill Sveriges ambassad i Moskva klarlägga följande:
Ambassaden avvisar kategoriskt de grundlösa påståendena om en av ambassadens medarbetare, liksom de framförda insinuationerna om ambassadens verksamhet.
Det diskussionsklubbsprojekt som i media misstänkliggjorts har genomförts i full öppenhet och i avsikt att engagera en representativ grupp unga debattörer.  Alla dokument kring projektet är tillgängliga för allmänheten, inklusive två utvärderingsrapporter.  Syftet är att skapa ett forum där unga politiskt intresserade ryssar diskuterar aktuella frågor. Ambassaden har aktivt inbjudit företrädare för olika ståndpunkter, partier och organisationer, inklusive det styrande partiet Enade Ryssland och organisationer som stödjer partiet.
Det är en självklar och naturlig del av varje ambassads verksamhet att upprätthålla kontakter med politiska företrädare från regeringssidan såväl som oppositionen.
Den gemensamma deklarationen om det svensk-ryska partnerskapet för modernisering framhåller också vikten av att utveckla demokratin och stödja det civila samhällets utveckling.
Avslutningsvis vill ambassaden påminna om att Sverige, genom Sida (Swedish International Development Agency) alltsedan 1991 mycket aktivt engagerat sig i Rysslands  utveckling. De totala svenska insatserna i Ryssland uppgår sedan dess till cirka 4 mrd kronor. Dessa insatser har skett på områden som miljöskydd, ekonomisk och social utveckling. De har också stimulerat ökade kontakter mellan våra folk, inte minst genom att tusentals ryska studenter fått möjlighet att resa till och studera i Sverige.  Den svenska uppfattningen är att sådana kontakter främjar utvecklingen i båda våra länder och dessutom ett gott förhållande mellan dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar