tisdag 29 maj 2012

Birgittas goda grova matbröd

Birgittas goda matbröd
Nyligen hade vi styrelsemöte hemma hos Birgitta som berättade att hon ofta bakar detta goda matbröd när hon är i Moskva:

RECEPT

6       dl    grahamsmjöl
0,5    dl    4-kornskross
0,5    dl    hela linfrön (lär finnas på apotek här i Ryssland)
0,5    dl    solrosfrön
0,5    dl    pumpakärnor
0,5    dl    hackad mandel
0,5    dl    hackade valnötter
1,5    tsk   bikabronat (eller bakpulver, Annas anm)
1,5    tsk   salt
6       dl     filmjölk
2       msk mörk sirap
1-2   msk  lingonsylt

Sätt ugnen på 175-200 grader. Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl. Rör ihop alla ingredienser i en skål och häll smeten i formen. Strö på pumpafrön och grädda längst ner i ugnen i ungefär en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar