När våren kommer brukar jag bli sugen på...våfflor!
Det är superenkelt att göra och uppskattas av både stor och liten. I Moskva kan man hitta våffeljärn på Stockmann eller kanske Auchan. Man äter ju även här våfflor så det borde gå att lokalisera.
På ryska heter våfflor enkelt nog 'vaffli' och våffeljärn 'vaffelnitsa'.
Frasvåfflor till ca 4 personer:
Vispa ihop:
5 dl mjöl
5 dl mjölk
4 äggulor
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
Vispa upp till mycket hårt skum och blanda i sist:
4 äggvitor
Grädda i varmt våffeljärn som gärna smörjes med lite smör.
Ät med uppvispad grädde och sylt av alla de slag - eller varför inte röd 'ikra' (laxrom) och smetana? Eller testa med smält choklad med lite smör eller olja i - alla barns favorit!
Jag säger som Tina - Jättegott!
Det är superenkelt att göra och uppskattas av både stor och liten. I Moskva kan man hitta våffeljärn på Stockmann eller kanske Auchan. Man äter ju även här våfflor så det borde gå att lokalisera.
På ryska heter våfflor enkelt nog 'vaffli' och våffeljärn 'vaffelnitsa'.
Frasvåfflor till ca 4 personer:
Vispa ihop:
5 dl mjöl
5 dl mjölk
4 äggulor
1 tsk bakpulver
100 g smält smör
Vispa upp till mycket hårt skum och blanda i sist:
4 äggvitor
Grädda i varmt våffeljärn som gärna smörjes med lite smör.
Ät med uppvispad grädde och sylt av alla de slag - eller varför inte röd 'ikra' (laxrom) och smetana? Eller testa med smält choklad med lite smör eller olja i - alla barns favorit!
Jag säger som Tina - Jättegott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar