fredag 18 oktober 2013

Fredag idag sista dagen att anmäla sig till husmanskost på Scandinavia

Som utlovat har vi nu igen glädjen att bjuda in till husmansafton på Scandinavia. Som huvudrätt den här gången ges det från Småland härstammande isterbandet. På grund av korvens specifika egenskaper, kommer den till vår ära att flygas in från Sverige. Därför är det viktigt att vi redan på fredag vet vem som kommer. Pierre eller Mille från Scandinavias systerrestaurang, Nightflight, kommer med noggrant överinseende säkerställa isterbandet och dess tillbehörs karaktäristiska beredning.

 De som kommer till husmansmiddagen blir dessutom, om så önskas, garanterat insläppta till mytomspunna Nightflights födelsedagskalas dagen därpå, fredagen den 25 oktober. Som Moskvas första och fortfarande existerande nattklubb från början av 90-talet räknas den som stadens mest kända med redan 22 år att fylla. Klubben slog upp dörrarna den 25 oktober 1991, också det en fredag, och blev tack vare sitt förstklassiga kök och trygga atomsfär det självklara valet för utlänningar. Mycket av inredningen köptes in från Sverige för att erhålla erforderlig standard. Ett år efter öppnandet när en överförfriskad besökare, som blivit förpassad till gatan, körde in genom entrén med sin Mercedes, kunde SAS snabbt avhjälpa problemet genom att bistå med leverans av en ny entrédörr dagen därpå. Omkostnaderna betalades även gladligen av den dåmera tillfrisknade besökaren. Det dramatiska tillbudet på Tverskaja i centrala Moskva kom att omskrivas i den då tre år gamla affärstidningen Kommersant.

 Raskt tillbaka till vår husmansmiddag:

 1.    Gubbröra

 2.    Isterband med dillstuvad potatis, senap och inlagda rödbetor

 Dryck: 1/2 liter Carlsberg starköl eller vin, kaffe eller te

 Datum: Torsdagen, den 24 oktober

 Tid: 19.30 – 20.00, när samtliga gäster anlänt

 Plats: Scandinavia, M. Palashevskij per. 7 (ul. Tverskaja, 19)

 Pris: Endast 1250 rbl + 10% eller mer i dricks (kom ihåg att våra vänner på Scandinavia gör detta helt utanför vanliga menyn, så generös dricks är uppmuntrande för att fortsätta våra kulinariska aftnar)

 Sista anmälningsdag: Fredagen den 18 oktober

 N.B. Anmälan = betalning. Om ni inför middagen får förhinder, vänligen ordna ersättare eller skicka pengar på lämpligt vis till någon av oss. Detta eftersom maten är specialbeställd enbart för oss och Scandinavia har redan tagit kostnader för införskaffandet av råvaror.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar