Nu finns det mycket plommon och varfor inte gora en paj till efterratt? Receptet kommer fran Allt Om Mat
Turbopaj med plommon
4 person(er)
Ingredienser
8 st | plommon, (ca 400 g) |
---|---|
1 dl | vetemjöl |
0,75 dl | strösocker |
1 krm | vaniljsocker |
80 g | smör, kylskåpskallt |
Tillbehör: Vanlijglass eller lattvispad gradde.
Tillagning
Den här pajen är toppen när man vill att det ska gå undan. Du behöver inte knåda ihop en deg utan bara blanda allt torrt och sedan skiva över smöret.
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.
2. Skär plommonen i klyftor och fördela i 4 portionsformar.
3. Blanda vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Strö det över frukten.
4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och lägg det på mjölblandningen.
5. Grädda mitt i ugnen 20-25 min tills pajerna fått gyllenbrun färg och knäckig yta. Servera med glass eller lättvispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar